2019. június 11.

Új verzióban jelent meg a Tanár úr kérem

Június elején került boltokba az első olyan musical CD, amelyen a dalok karaoke változata is szerepel, tehát bárki elénekelheti a népszerű új magyar musical dalait.

Ki ne emlékezne a tanár komótos naplólapozgatása közben átélt rettegésre vagy a megkönnyebbülésre, miután a tanár ma az osztály jó tanulóját hívta ki felelni vagy a padsorok között bujkáló gurgulázó nevetésre, miközben osztálytársunk az óra alatt a kukában rejtőzik.

A „Tanár úr kérem” még napjainkban is megszólítja az iskolásokat és az öregdiákokat, Karinthy Frigyes saját szavaival élve: “Nem látom olyan keservesnek és fárasztónak és nyomasztónak; hanem figyelni fogom benne mindazt, ami benne kedély és humor és emlék és szép fiatalság.”

A Karinthy Színház előadásának zenei anyaga már CD-n is elérhető, a lelkes rajongótábor örömére pedig a lemezre felkerültek a dalok karaoke verziói is.

Ének:

Kuna Kata

Menczel Andrea

Baronits Gábor

Fila Balázs

Pásztor Ádám

Peller Károly

Sütő András

Szelle Szilárd

Vecsei László

Karinthy Frigyes műve alapján a darabot Simon Kornél rendezte, a dramaturg Deres Péter volt, a dalszövegekért Máthé Zsolt felet, a zeneszerzési munkát Nyitrai László végezte el. A művet a 2019/2020-as évadban is műsorán tartja a Karinthy Színház.