2020. április 07.

A Google segítséget nyújt a közegészségügyi szerveknek

A világjárványra reagálva egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a közegészségügyi stratégiák, így a vírus átadásának lassítására hivatott szociális távolság betartása is.

A Google Térképen aggregált és anonim adatokat használnak, hogy megmutassák, mennyire zsúfoltak különböző helyek, segítve ezzel a forgalmi dugók azonosítását vagy egy helyi vállalkozás csúcsidejének meghatározását. Továbbá egy közösségi mobilitási jelentést tettek közzé, hogy betekintést nyújtsanak abba, hogy mi változott az otthoni munkavégzés, a kijárási tilalmak és más, a világjárvány görbéjének ellaposítását célzó intézkedések nyomán.

A jelentés összesített, anonimizált adatokat használt a helyváltoztatások tendenciáinak feltérképezésére földrajzilag, olyan helytípusok szerint kategorizálva, mint például rekreációs helyek, élelmiszerboltok és gyógyszertárak, parkok, tranzitállomások, munkahelyek vagy lakóépületek.

Remélik, hogy a közegészségügyi tisztviselők egyéb forrásai mellett ez a jelentés is támogatni tudja a COVID-19 világjárvány kezelését célzó döntéseket.

A közösségi mobilitási jelentésen túlmenően válogatott, a koronavírussal foglalkozó epidemiológusokkal működnek együtt egy meglévő összesített, névtelen adatkészlet frissítésén, amely segíthet a pandémia pontosabb megértésében és alakulásának előrejelzésében.