A Time magazint állította pellengérre emiatt egy neves francia publicista.

A globalizációt pártoló kapitalizmus a nyugat ellenségeit támogatja, jelentős médiahátteret biztosítva azoknak az aktivistáknak, akik antirasszizmus címén nyíltan rendőrellenes nézeteket terjesztenek - ismerteti a V4NA hírügynökség a Valeurs Actuelles francia konzervatív hetilap cikkét, amelyben a neves politológus és újságíró, Alexandre del Valle fejti ki nézeteit.

Del Valle a cikkben többek között arról ír, nem lehet véletlen, hogy pár héttel azután, hogy a színes bőrű Michel Zecler zenei producert a rendőrök megverték, mert nem volt rajta maszk és ellenállt az intézkedésnek, az amerikai Time magazin a 2016-ban rendőri intézkedést követően elhunyt bűnöző, Adama Traoré nővérét, Assát választotta az Év Őrzőjévé, holott a nő közismerten rendőrellenes aktivista.

A politológus szerint

az, hogy a rendőrellenes bűnözőket a rendőri erőszak áldozataként állítják be, nem más, mint az értékek teljes felborítása, mivel a Time magazin nem a lefejezett tanárt, Samuel Patyt vagy a nizzai Notre Dame-nál meggyilkolt három személyt tüntette ki,

hanem Assa Traorét, akit az antirasszizmus hőseként tüntet fel. Azzal, hogy a Time magazin szerint Assa Traoré lett az Év Őrzője, az amerikai lap nyíltan állást foglalt, elítélve a rasszistának és iszlamofóbnak beállított Franciaországot.

Del Valle számára e választás kettős üzenetet hordoz magában. Úgy véli, az amerikai lap egyrészt azt akarja elhitetni, hogy Franciaországban a rendőri erőszak a színes bőrűek és a muszlimok ellen irányul, mivel vagy külső jegyek alapján, vagy a vallási meggyőződésük miatt igazoltatják őket az egyenruhások. A Time magazin választásának másik üzenete pedig szerinte az, hogy a francia állam és az összes nyugati demokratikus állam természeténél fogva illegális, mert ugyanolyan nézeteket terjeszt, mint annak idején a náci fasizmus.

Alexandre del Valle szerint az államellenes mozgalmak importálják az amerikai BLM-mozgalom fajok közötti harcát annak érdekében, hogy éket verjenek a társadalmi rétegek közé, fokozva az osztályharcot.

Innen ered a Traoré család nemzetközi szintű támogatása, amely del Valle szerint a Time magazin közreműködése nélkül nem kapott volna ekkora médiavisszhangot.

Del Valle kitér arra is, hogy Assa Traoré a Time magazinnak adott interjújában nyíltan bírálja a családját annak idején befogadó Franciaországot, továbbá külföldi támogatást kér a szerinte rasszista és erőszakos francia rendőrség elleni harcához.

A Time magazin támogatja és kitünteti Assa Traorét annak ellenére, hogy köztudott: a Traoré család egyik vádja sem állta meg a helyét, a szakértői vizsgálatok során tudniillik bebizonyosodott, hogy nem rendőri túlkapás, hanem szívbetegség okozta a fiatalember, Adama Traoré halálát. Ráadásul az Adama Traorét annak idején előállító három rendőr közül kettő színes bőrű, a harmadikra pedig nem tudtak rábizonyítani semmiféle rasszista megnyilvánulást.

Az Assa Traoré által vezetett Adama Bizottság nyáron, a koronavírus-járvány kellős közepén több ezres tüntetést szervezett Párizsban annak ellenére, hogy a hatóságok azt a járványügyi előírások értelmében betiltották,

tehát illegális tömegrendezvényt szervezett az az Assa Traoré, akit most a Time magazin dicsőít és hősként ünnepel.

Alexande del Valle szerint mindez annak a nemzetállam-megsemmisítési projektnek a része, amely szisztematikusan célozza a keresztény nyugatot annak érdekében, hogy gazdasági megfontolásból átmentse oda a tőkéjét a globalizáció égisze alatt, továbbá azért, hogy aláássa az Európát alkotó államok nemzeti identitását és szuverenitását. Del Valle úgy véli, hogy az iszlamofóbiát, a rasszizmust, a populizmust hangzatosan elítélő és az állítólagos rendőri erőszak ellen fellépő közéleti személyiségek, politikusok, írók, művészek, a showbiznisz sztárjai és a híres focisták valójában nem a negyedik világ munkásai vagy a fekete rabszolgák leszármazottai miatt aggódnak, ahogyan a multinacionális cégek és a GAFAM néven emlegetett technológiai óriáscégek sem. Utóbbiak tulajdonképpen a saját érdekük miatt állnak ki a BLM mellett, azt remélve a globalizációtól, hogy a határok eltörlésével nem kell majd vámot fizetniük.

Del Valle szerint

a rettegett populista vezetők senkit sem veszélyeztetnek, ellentétben a BLM-mel, a Blacks Blocks mozgalom tagjaival, a kommunista Kínával vagy az iszlamista és hindu szélsőségesekkel, akiket a Time magazin egekig magasztal.

Az úgynevezett populistákkal szembeszálló Antifa-mozgalmak meggyőződése, hogy humanista célok vezérlik őket, ráadásul felkarolják őket a multinacionális vállalatok és a média, továbbá olyan milliárdosok, mint például Soros György, aki elnyomottként tekint, ezért segíti a migránsokat.

A médiában ugyanakkor feltűnően kevés szó esik a fehér áldozatokról, akiket egy kis aprópénz vagy cigaretta miatt támadnak meg rendszeresen a feketék, vagy csak egyszerűen azért, mert nem tetszik nekik, ahogy a fehérek rájuk néznek. Del Valle szerint az értékek ilyetén felborulása nem más, mint a jogállamiság visszafejlődése, ami előbb-utóbb anarchiához vezet.

Borítókép: A Time magazin címlapja Assa Traoréval az orgánum hírportálján

Címkék: v4na blm time