2020. június 04.

Az OtthON program tette lehetővé sok diák online tanulását

Lelkes civilek és a United Way Magyarország összefogása révén 264 olyan gyermeknek nyílt lehetősége bekapcsolódni a távoktatásba, akik korábban nem rendelkeztek az ahhoz szükséges eszközökkel.

„Több tízezer olyan gyermek él Magyarországon, aki nem rendelkezik internetkapcsolattal, sem számítógéppel, így nem tud bekapcsolódni a távoktatásba, bármennyire is szeretne. Pedagógus Szakmai Közösségünk tagjaitól tudjuk, hogy vannak olyan tanulók, akiket olykor hetekig lehetetlen volt elérni a megfelelő eszközök hiányában, így jócskán lemaradtak társaiktól. Ezeknek a gyermekeknek és családoknak szerettünk volna segíteni azáltal, hogy megteremtjük számukra a megfelelő környezetet a tanuláshoz. Eddig 36 intézménynek juttattunk el 264 számítógép konfigurációt szerte az országban, ezek az intézmények pedig rendszeres igényfelmérés alapján, térítésmentesen adják kölcsön az eszközöket a diákoknak" – mondta Adriány Kincső, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója.

A program nem csak a távoktatás időszakára nyújt átmeneti megoldást, az eszközök a járvány elmúltával visszakerülnek az intézményekhez, így a gyermekek továbbra is tudják őket használni az iskolákban.

„A Highlights of Hungary 2013 óta, független kezdeményezésként gyűjti azokat az inspiráló hazai projekteket, történeteket, melyek Magyarország jövőjét építik. Büszkék vagyunk, hogy az OtthON kampányunk bekerült a leginspirálóbb kezdeményezések közé. Szerencsére akadnak még felajánlások, a számítógépeken kívül iskolaszereket, tisztálkodó- és tisztítószereket is eljuttatunk a családokhoz. Természetesen a jövőben sincs megállás, lassan visszatérnek programjaink, melyeknek fókuszterületei az oktatás, a pénzügyi stabilitás biztosítása és az egészség. Ezeken belül az oktatásra, a jövő generációinak támogatására fektetjük a legnagyobb hangsúlyt" – árulta el.