Ám a terrortámadások fehér áldozatairól hamar megfeledkezik a fősodratú média.

A francia rendőrséget rengeteg támadás érte az elmúlt időszakban, sokan úgy vélik, hogy túlzott erőszakot alkalmaznak a rendbontókkal szemben, különösen abban az esetben, ha a gyanúsított színes bőrű vagy arab származású. November utolsó és december első hétvégéjén szélsőbaloldali szimpatizánsok az állítólagos rendőri erőszak ellen országos tüntetéseket tartottak, amelyek során a hatóság emberei közül többen is megsérültek. Vannak, akik úgy vélik, ebben a francia médiának komoly felelőssége van – mutat rá összeállításában a V4NA hírügynöség.

Éric Zemmour ismert francia esszéista, publicista a védelmébe vette a rendőröket. A CNews hírtelevízió Face á l'Info című műsorában arról beszélt, hogy bár Emmanuel Macron állítása szerint a nem fehér bőrű személyeket egyfolytában igazoltatják a rendőrök, ez a megállapítás nem helytálló, mivel

érdekes módon a Franciaországban élő ázsiai származású emberek soha nem panaszkodnak amiatt, hogy rendőri ellenőrzés alanyai lennének.

Zemmour szerint az igazoltatást nem külső alapján kezdeményezik az egyenruhások, hanem viselkedés alapján, illetve értelemszerűen gyakoribb a rendőri ellenőrzés a kétes hírű környékeken. Leszögezte, hogy Franciaországban nincs rendőri erőszak.

Éric Zemmour kifejtette azon véleményét is, hogy szerinte az arab-muszlim országokban a demokrácia nem jelent mást, mint a politikai iszlám győzelmét, ezekben az országokban szerinte ugyanis nincs liberális demokrácia.

A Zemmour által elmondottakkal egyetértett Jordan Bardella, a Nemzeti Tömörülés nevű párt elnökhelyettese is, aki szintén arról beszélt, hogy a rendőrség nem a külső alapján igazoltat, és a francia rendőrségen belül nincs rendszerszintű rasszizmus sem, ugyanakkor a bűnözők között nagy számban vannak bevándorlók.

A politikus szerint érdekes továbbá, hogy

míg a francia George Floydként is emlegetett Adama Traoré és a nemrég rendőrök által megvert színes bőrű zenei producer, Michel Zecler nevét mindenki kívülről fújja, mert tele van velük a sajtó, addig negyven nappal a nizzai terrortámadás után senki nem emlékszik a három áldozat nevére.

Bardella úgy véli, hogy a rendőrséggel kapcsolatban szelektív adatcsere történik, amit a baloldal táplál. A politikus név szerint említette az Engedetlen Franciaország nevű párt elnökét, Jean-Luc Mélenchont, aki azt szeretné elérni, hogy lefegyverezzék a francia rendőrséget, és aki nyilvánosan kiáll az állítólagos rendőri erőszak áldozatai mellett, mártírként emlegetve őket.

Borítóképünön francia rendőrök intézkednek a calais-i migránstábornál

Nem akarják nőknek hívni a nőket - itt az útmutató ellene

2021. január 15.

Egy útmutatót adott ki a sajtónak a Women´s Liberation Front (WoLF) nevű szervezet többek között arról, hogy hogyan írjanak a nőkről anélkül, hogy megpróbálnák eltörölni vagy a háttérbe szorítani őket - írja a V4NA.