A transzneműség és a genderideológia veszélyeiről írt kiadványokat távolított el kínálatából az amerikai Target, magyarázatot viszont nem adott döntésére.

Szigorú cenzúrával kell szembenézniük azoknak, akik fel mernek szólalni a genderideológia és a transzneműség ellen. Ezt tapasztalta meg nemrég Abigail Shrier, aki arról írt könyvet, hogy a transzneműség őrülete hogyan csábítja el a gyerekeket, visszafordíthatatlan károkat okozva ezzel nekik – hívta fel az esetre a figyelmet a V4NA hírügynökség.

A könyv fellelhető volt az amerikai Target üzletlánc oldalán, miután azonban panaszok érkeztek rá, eltávolították a kínálatból. Ami külön érdekes, hogy

a Target egy csekély számú követővel rendelkező, a Black Lives Matter mozgalmat népszerűsítő felhasználó panaszára válaszolt döntésével.

Ez a felhasználó arról posztolt a Twitteren, hogy szerinte a Target válasszal tartozik a transznemű közösségnek azért, amiért „transzfób” könyvet árul az oldalán. Erre a posztra válaszolt a Target, megköszönve, hogy felhívták a figyelmüket a problémára. Itt közölték azt is, hogy eltávolították a könyvet a kínálatukból.

Egy másik felhasználó szintén azért vonta kérdőre a webáruházat, hogy miként árulhat ilyen könyvet. Korábban ugyanis az üzletlánc támogatásáról biztosította a transznemű vásárlókat.

A Twitteren folyó csendes háborúra felfigyelt maga a szerző is. Abigail Shrier megdöbbenve konstatálta, hogy levették a könyvét az oldalról. Egyben feltette azt a rendkívül fontos kérdést, hogy

nem zavar-e másokat, hogy a "felvilágosult" aktivisták döntik el, mit olvashatnak az amerikaiak.

Abigail Shrierhez hasonló sorsra jutott azonban egy másik szerzőnő, Debra Soh is. Ő szintén a genderelméletről és a nemi identitásról írt könyvet, amelyet nemrég ugyancsak eltávolítottak az oldalról. Ez a szerző is meglepődve kérdezte a Twitteren, hogy hova tűnt a könyve az áruház felületéről.

Debra Soh korábban a The Post Millennialnak adott interjút, amelyben azt mondta, hogy a biológiával és a nemiséggel kapcsolatos alapvető tudományos tények nem gyűlöletkeltők.

Shrier és Soh műve is visszakerült végül a Target oldalára, magyarázatot azonban egyik esetben sem adtak arra, hogy miért kellett levenni a könyveket a kínálatból.

Borítóképünk illusztráció