2020. április 02.

Erdélyi Mónika szerint nem jó a digitális oktatás

Az egykori műsorvezető szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult otthontanulás gondot okoz, és nem igazán látni, hogy megkezdődött volna a tényleges távoktatás.

A távoktatás most annyi, hogy kapnak egy csomó házi feladatot és egy határidőt, hogy mikorra kell visszaküldeni - mondja. Szerinte a tanárok nem varrhatják a felelősséget a szülők nyakába, hogy ők foglalkozzanak ilyen sokat az oktatással, mert nem értenek hozzá. Elmondása szerint nem a szülők, nem a gyerekek és nem is a tanárok választották a távoktatást, de a hármuk közül a tanárok értenek az oktatáshoz - írja a 24.hu.

A jelenlegi rendszerben úgy néz ki, ők maradnak ki leginkább ebből, és benne vannak a szülők, a gyerekek – a tanárok meg igazából kiosztják a leckét, majd visszakérik szigorú feltételekkel, hogy ekkorra meg akkorra legyen meg. Az egészen biztosan nem fog menni, hogy a szülők tanítsák a gyerekeket. Nem értünk hozzá és kár is lenne ebbe belekontárkodni - teszi hozzá.

Csak az lehet megoldás, ha elkezdik rendesen a digitális oktatást. Mert az, hogy kapunk egy rakat házi feladatot, amit sokszor a füzetbe kell megcsinálni, aztán lefotózva visszaküldeni, az nem digitális oktatás - fogalmazza meg a véleményét Erdélyi Mónika.