2020. április 08.

Hallgassa otthonában a koncerteket és mozogjon!

Az MTVA Archívuma több felületét tette ingyenessé az elmúlt hetekben, legutóbb a komolyzenei koncertek szerelmeseinek kedvezett. De a közmédia közös otthoni tornára is buzdítja a nézőket.

„Az elmúlt évek rendezvényei közül úgy válogattunk, hogy közönségünk újra hallhassa az általunk legemlékezetesebbnek tartott koncerteket, és bemutathassuk velük együtteseink erényeit és kimagasló művészi teljesítményeit. Saját karmestereink mellett rangos vendég-dirigensek és kiváló szólisták állnak együtteseink előtt a szokásos koncert-helyszíneinken: a Müpában, a Zeneakadémián, a Mátyás-templomban vagy éppen a Pesti Vígadóban – kezdte Igric György, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek művészeti vezetője. "Közönségünk újra átélheti a Rádiózenekar alapításának jubileuma alkalmából rendezett monumentális Lully-Berlioz-estet, a Mátyás-templomi áhítatos barokk esteket, a Rádiókórus katartikus francia estjét, a táncosokkal közös, különleges 20. századi kamaraestet, Vásáry Tamás Beethoven-koncertjeit, megannyi emlékezetes zenei élményt, melyeket újra átélhetünk és megcsodálhatunk az éter hullámain át" – tette hozzá a művészeti vezető.

A járványügyi helyzetben egészségünk megőrzése szempontjából kiemelten fontos a rendszeres mozgás, ezért a közmédia április 6-tól napi rendszerességgel sugároz képzett szakemberek által vezetett tornagyakorlatokat.

"A közmédia részéről fontosnak tartjuk, hogy az oktatási tartalmakat kibővítsük a testnevelés órákkal, pont azért, hogy ne csak a szellemi, hanem a fizikai fejlődésben is segítsük az otthonaikban tartózkodó gyermekeket, diákokat és a felnőtteket is" – mondta Fürst-Borsos Ádám, a közmédia pr és kommunikációs vezetője.

A Mozogj otthon! adásai több csatornán is láthatók lesznek: a Duna TV, a Duna World, az M1 és az M5 is sugározni fogja.

Címkék: média közmédia