A techóriás péntek éjjel végleg megszüntette a leköszönő amerikai elnök fiókját. Az indoklás szerint ez „a további erőszakra való uszítás veszélye miatt” történt.

A @realDonaldTrump-ot szerdán, a Capitolium ostroma után egyszer már elérhetetlenné tették  emlékeztet cikkében a V4NA hírügynökség.

Az amerikai elnök elveszítette legfontosabb kommunikációs csatornáját: kikapcsolták Twitter-fiókját. A mikroblog pénteken azt közölte, hogy megvizsgálta Donald Trump fiókjának legújabb frissítéseit, valamint szerdai üzeneteit, és arra jutott, hogy azok közül több  "megalapozatlan vádaskodásokkal"  "nagy valószínűséggel" erőszakra buzdította híveit.

A leköszönő elnök a szerdai washingtoni erőszakos események idején videoüzenetet tett közzé a Twitteren, amelyben felszólította híveit, hogy vonuljanak vissza, egyúttal „nagyon különleges" embereknek nevezte őket.

A Twitter rendkívül fontos kommunikációs csatorna volt az elnök számára, több mint 88 millióan követték tweetjeit. Ezek a bejegyzések ma már nem érhetők el.

Trump felháborodottan reagált fiókja felfüggesztésére. Úgy fogalmazott:

„A Twitter ügynökei összejátszottak a demokratákkal és a radikális baloldallal, hogy eltávolítsák fiókomat, hogy elhallgattassanak.”

Bejelentette, hogy több más közösségi platformmal folytat tárgyalásokat, de saját felület indítását is fontolgatja.

Trump környezetéből többen kritikát fogalmaztak meg fiókja letiltása miatt. Lindsey Graham republikánus szenátor a Twitteren írta:

„Az ajatollah tud tweetelni, Trump azonban nem. Ez sokat elmond azokról az emberekről, akik a Twittert működtetik.”

Trump fia, Donald Trump Jr. azt írta:

„A szólásszabadság már nem létezik Amerikában. A nagy techcégekkel halt meg.”

A Twitter a @TeamTrump felhasználói fiókhoz való hozzáférést is blokkolja – ezt a republikánus kampánycsapat használta. Míg elérhető volt, a kampánycsapat az elnöki fiók felfüggesztését kommunista jelképpel illusztrálta  ezt az orosz Ria Novosztyi szúrta ki.

A Facebook és az Instagram közösségi portál még csütörtökön függesztette fel  határozatlan időre  Trump felületeinek használatát, a Twitteréhez hasonló indoklással.

Nem akarják nőknek hívni a nőket - itt az útmutató ellene

2021. január 15.

Egy útmutatót adott ki a sajtónak a Women´s Liberation Front (WoLF) nevű szervezet többek között arról, hogy hogyan írjanak a nőkről anélkül, hogy megpróbálnák eltörölni vagy a háttérbe szorítani őket - írja a V4NA.