A legkeményebb támadássorozatot a Twitter intézte az amerikai elnök szólásszabadsága ellen, de a Facebook és az Instagram is igyekszik nem lemaradni.

Igazi vendettát indítottak Donald Trump ellen a nagy techcégek, a legkeményebb támadássorozatot a Twitter intézte az amerikai elnök szólásszabadsága ellen - írja a V4NA hírügynökség. A cenzúracunami már rögtön a november 3-i választás után elkezdődött.

"Tegnap este sok kulcsfontosságú államban szilárdan vezettem, szinte minden esetben demokraták által irányított államban. Aztán ez varázslatosan egyesével elkezdett eltűnni, amikor a meglepetésszavazatokat elkezdték számolni. Nagyon furcsa" - írta az elnök akkor, de a Twitter fél órán belül eltüntette a bejegyzést.

Newsbuster című portál szerint 2018. május 31. óta a Twitter legalább 325 alkalommal cenzúrázta Trumpot és a csapatát. Ehhez képest Joe Bidenék egyetlen egyszer sem estek a techcenzúra áldozatává. A portál szerint november 23. és 30. között Trump tweetjeit 63-szor bélyegezték meg.

Azóta gyakorlatilag az elnök minden bejegyzését cenzúrázzák.

A címkézett bejegyzések között voltak One America News Network- és Newsmax-videók, de a Republikánus Nemzeti Bizottság (Republican National Committee) szóvivője, Elizabeth Harrington sem úszta meg. Ezenkívül több közszereplő, elemző, politikus is részesült címkézésben.

November 30. és december 7. között újabb 111 Trump-tweet, illetve a Trump-kampány hivatalos oldalán megjelent bejegyzés lett cenzúrázva.

Jól láthatóan a Facebook és az Instagram sem akar kimaradni a cenzúracunamiból, ráadásul ezek a platformok már azokat a bejegyzéseket is megjelölik, amelyeknek semmi köze nincs a választáshoz.

November 21-én a Facebook például Trump azon bejegyzését címkézte meg, amelyben az elnök leírta, hogy idősebb fia, ifjabb Donald Trump jól van, miután kiderült, hogy koronavírusos.

December 7-én pedig az Instragram azt a fotót látta el címkével, amelyen az elnök Pearl Harborra emlékezik. Azóta azonban ezt a címkét eltávolították.

Borítóképünkön Donald Trump

Nem akarják nőknek hívni a nőket - itt az útmutató ellene

2021. január 15.

Egy útmutatót adott ki a sajtónak a Women´s Liberation Front (WoLF) nevű szervezet többek között arról, hogy hogyan írjanak a nőkről anélkül, hogy megpróbálnák eltörölni vagy a háttérbe szorítani őket - írja a V4NA.