2020. június 05.

Milyen elvárásokat támasztanak a fogyasztók a márkákkal szemben a járvány ideje alatt?

A fogyasztók azt szeretnék, hogy a márkák a koronavírus-járvány okozta krízis alatt is kommunikáljanak, de empatikusabb üzenetekkel.

Union Media most tette közzé a fogyasztók viselkedését vizsgáló új tanulmányának eredményeit „Fenntartható Márka és a Kontextus Ereje egy Krízis Idején” címmel.

A kutatást április közepétől május elejéig végezték, amikor is a fogyasztókra még vonatkozott a kijárási korlátozás vagy épp feloldották azt és tíz kulcsfontosságú EMEA piacot fedett le: Franciaország, GCC régió (Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Kuvait, Katar), Németország, Görögország, Olaszország, Hollandia, Románia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság.

Ez az első olyan alkalom, hogy több piacot hasonlítottak össze a helyi sajátosságok felismerése érdekében a fogyasztók márkakommunikációhoz való hozzáállásának terén. A tanulmány a kereskedők és médiacégek olyan központi kérdéseivel foglalkozik, mint például az, hogy milyen elvárásokat támasztanak a fogyasztók a márkákkal szemben a járvány ideje alatt, valamint, hogy mennyire elfogadhatók a koronavírussal kapcsolatos hirdetések mellett elhelyezett olyan szektorok hirdetései, mint az élelmiszeripar, a telekommunikáció, a bank és biztosítás, a kormányzat, a gyógyszeripar, az autóipar, valamint a divat- és a szépségipar.

Odysseas Ntotsikas, a Project Agora alapítója és a Union Media igazgatósági tagja a következőt mondta: „Iparágunkat időnként sztereotípiákkal és egy ’ez mindenre jó lesz’ megközelítésmóddal támadják. E krónikus probléma megoldása sürgőssé vált a jelenlegi krízis alatt, valamint a megoldás sarokkövének annak kellene lennie, hogy megértjük a piacok közötti fontos különbségeket, miközben együttműködünk az elmélyült tudással rendelkező helyi szereplőkkel és alkalmazzuk az ebből szerzett tapasztalatot a kommunikációs stratégiánk során. A helyi kontextus most mindennél fontosabb.”

A teljes kutatás innen tölthető le.