2020. április 17.

Négy egyszerű módszer tanulásra

Íme négy egyszerű módszer, amellyel bárki, otthonról használhatja a Google Earth-öt tanulási eszközként, vagy akár új helyek megismerésére.

Járd körbe a világot a "Jó napom van" funkció kiválasztásával!

A "Jó napom van" funkció visszaadja azt az érzést, mint amikor a forgó földgömbre véletlenszerűen bökünk rá - a dobókocka ikonnal felfedezhetjük a világot és váratlan helyekre juthatunk el virtuálisan.

Mérd meg a világot!

A Google Earth mérőeszközével könnyedén mérhetünk távolságokat és útvonalakat, egyben azt is megtudhatjuk, mennyi időt venne igénybe, ha a kiválasztott helyre gyalog, úszva, esetleg evezve akarnánk eljutni.

Fedezd fel a Google Earth Voyager játékait és képeit!

Pár kattintással bárki tesztelheti tudását a nemzeti parkok, az állatok hangjai vagy az űrkutatás területén. A diákok kipróbálhatják az Earth Bingót, vagy ABC-kkel ismerkedhetnek meg műholdas képek segítségével.

Látogass el a Google oktatási partnereinek webhelyére!

A hallgatók továbbfejleszthetik geo-írástudásukat, és inspirációt kaphatnak a National Geographic segítségével. A „Megosztás a Google Classroom-ba" gombra kattintva a PBS Learning Media World Explorers videóinak gyűjteményét és óraterveit az egész osztálynak eljuttathatja.