A magyar miniszterelnök olyan kollégáit előzi meg a brüsszeli hírportál listáján, mint például a brit kormányfő, Boris Johnson, a francia elnök, Emmanuel Macron vagy Törökország első embere, Recep Tayyip Erdoğan.

A Politico összeállításának első helyére Giuseppe Conte olasz kormányfő, a másodikra a koronavírus-járvány miatt felértékelődött Európai Gyógyszerügynökség vezetője, Emer Cooke, a harmadikra pedig Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke került.

Orbánt Viktort az ötödik helyen a francia államfő, Emmanuel Macron, őt pedig Recep Tayyip Erdoğan török elnök követi a sorban. Boris Johnson brit miniszterelnök a kilencedik lett.

A magyar kormányfő a brüsszeli lap szerint a „cselekvők” közé tartozik.

Az orgánum évente állítja össze a kontinens legbefolyásosabb személyiségeit felvonultató listáját.

A Politico rangsorára közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált: "Miközben az ellenzék szerint az uniós vétó miatt a magyar miniszterelnök végképp elszigetelődött az Unióban, eközben a kormánypárti elfogultsággal éppen nem vádolható Politico ma Európa negyedik legbefolyásosabb politikusának választotta Orbán Viktort, aki ezzel megelőzi a listán többek között a francia elnököt."

Miközben az ellenzék szerint az uniós vétó miatt a magyar miniszterelnök végképp elszigetelődött az Unióban, eközben a...

Közzétette: Varga Judit – 2020. december 7., hétfő

A tárcavezető bejegyzésében rámutat: bár a magyar ellenzék azzal "riogat", hogy a miniszterelnök ki akarja vezetni hazánkat az Európai Unióból, valójában folyamatosan egyeztet a tagállamok vezetőivel azért, hogy a magyar érdekeknek megfelelő megállapodás szülessen az uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról.

Nem akarják nőknek hívni a nőket - itt az útmutató ellene

2021. január 15.

Egy útmutatót adott ki a sajtónak a Women´s Liberation Front (WoLF) nevű szervezet többek között arról, hogy hogyan írjanak a nőkről anélkül, hogy megpróbálnák eltörölni vagy a háttérbe szorítani őket - írja a V4NA.