2020. június 05.

Rászorulókat és önkéntes segítőket támogatott az Upfield

1500 karton margarint ajánlott fel az Upfield Hungary a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek.

„A koronavírus több oldalról is nyomást helyezett a hátrányos helyzetben élőkre. Amellett, hogy anyagilag és fizikailag is nehezebbé vált az élelmiszer vásárlás, az egészségvédelem fókuszába került a tápláló étrend. Szerettük volna, ha senkinek nem kell lemondania az értékes növényi étrend és az otthoni sütés-főzés alapvető kellékéről, a margarinról" – fogalmazott Dósa Gábor, az Upfield Hungary ügyvezető igazgatója.

Az új típusú koronavírus-járvány felforgatta a vásárlói szokásokat. Az emberek a bizonytalanságból fakadó aggodalom miatt elkezdtek felhalmozni, a GfK adatai szerint az átlagos kosárméret közel harmadával nőtt ebben az időszakban. A kiskereskedelmi készletek nem voltak felkészülve a forgalom ilyen mértékű megugrására, több tartós élelmiszerből is átmeneti hiány alakult ki. Márciusban és áprilisban a vaj és a margarin eladási adataiból, volumenben és értékben egyaránt kétszámjegyű növekedés volt kiolvasható.

Az Upfield március 10-én juttatta el első, közel húsz tonnás adományát a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, melyet májusban újabb húsz tonna Rama, Delma és Flora margarinból álló szállítmány követett.

„Hálásak vagyunk a felajánlásért, melyet az Élelmiszerbank partnerszervezetei, 60 civil szerveződés, 25 állami és önkormányzati fenntartású szociális intézmény, továbbá 15 egyházi szervezet segítségével osztottunk szét a kiszolgáltatott helyzetben élőknek" – tette hozzá Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezetője.

Többet neteztek szilveszterkor a magyarok, mint egy éve

2021. január 7.

Jelentős forgalomnövekedést mértek a Telenor és a Magyar Telekom hálózatain szilveszterkor és újév napján, a mobil adatforgalom évről-évre nő - közölték az MTI érdeklődésére a mobilszolgáltatók szerdán.