A Joe Biden által megnevezett tisztségviselők közül többen is az amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott szervezetekből érkeznek.

Joe Biden várható amerikai elnök nemrégiben közleményben jelentette be, hogy kik lesznek a kommunikációs csapata tagjai, a listán hét női név szerepel. A közlemény szerint a Fehér Ház kommunikációs igazgatója Kate Bedingfield lesz, az elnöki hivatal szóvivője pedig Jen Psaki. Szemben más pozíciókkal, a kommunikációs csapat tagjainak névsorát a szenátusnak nem kell jóváhagynia.

Ahogy más fontos pozíciókban, a kommunikációs csapat tagjai között is feltűnnek Soros Györgyhöz köthető személyek - hívta fel rá a figyelmet a V4NA hírügynöség.

Karine Jean-Pierre helyettes szóvivő (Principal deputy press secretary) lesz. Jean-Pierre Biden vezető tanácsadójaként és Kamala Harris kabinetfőnökeként dogozott a Biden-Harris kampányban, és már az Obama-adminisztrációban is volt feladata. Továbbá a MoveOn.org nevű ngo-nál is tevékenykedett mint közügyekért felelős főbiztos (chief public affairs officer).

A MoveOn.org a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) pénzügyi támogatását élvezi. Az adatok szerint a szervezet 2018-ban 50 ezer, 2016-ban pedig 25 ezer dollárt kapott.

Jean-Pierre korábban dicsérte a Demokrata Párt elnökjelöltjeit, amiért bojkottálták a AIPAC (American-Israel Public Affairs Committee) nevű Izrael-barát szervezetet. Az egyik írásában Jean-Pierre kijelentette, hogy a demokraták jelöltjei "helyesen döntöttek", és szerinte az AIPAC politikája és értékei "nem progresszívek".

Pili Tobar a Fehér Ház kommunikációs igazgató-helyettese (Deputy White House communications director) lesz. Tobar korábban a bevándorláspárti America's Voice igazgatóhelyetteseként tevékenykedett.

Az Americas Voice sem idegen Soros György alapítványának, az OSF honlapja szerint csak 2018-ban 575 ezer dollár támogatást kaptak. Ezenkívül a Soros-családdal baráti viszonyt ápoló Chuck Schumerrel, az amerikai szenátus demokrata párti frakciójának vezetőjével is dolgozott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alexander Soros, PhD (@alexsoros) által megosztott bejegyzés

Amerikai sajtóhírek szerint a Fehér Ház menedzsment és költségvetési irodája (White House Office of Management and Budget, OMB) vezetőjének Biden Neera Tandent nevezi majd ki. Az OMB az elnöki hivatal szervezetei közül a legnagyobb. A Fehér Ház az OMB-n keresztül kezeli és felügyeli a szövetségi szintű szervezetek tevékenységeit. Feladata a magas rangú Fehér Ház-i tanácsadók szakszerű tájékoztatása többek között a szövetségi politika, a menedzsment, a törvényhozás, a jogszabályozás és a költségvetés területein. Az OMB több mint 500 alkalmazottjának nagy része arra felügyel, hogy a szövetségi programok megfeleljenek az elnöki irányelveknek.

Tanden sem idegen a Soros-hálózattól, ugyanis ő a Center for American Progress nevű szervezet elnöke. A szervezet már Barack Obamának is tanácsokat osztogatott. Az OSF honlapja szerint 2018-ban 340 ezer dollár támogatást kaptak.

Borítóképünkön Soros György