Ezért egy ″haladó szellemű″ kiadásban a szereplők immár a ″sokszínűséget″ képviselik, és persze az is kiderül belőle, hogy a férfit sem feltétlenül a nő előtt teremtette meg az Úr.

Az eddig kiadott gyerekbibliák nem népszerűsítették eléggé a sokszínűség és a nemek közötti egyenlőség elvét, ezért új kiadványra van szükség – legalábbis a Svéd Egyház (Svenska Kyrkan) szerint. Egy új kiadás most ezt a "problémát" orvosolná. A műben már a sokszínűséget népszerűsítik, és természetesen arra is kitérnek, hogy nem feltétlenül Ádám lett először megteremtve – hívta fel a figyelmet a politikai korrektség újabb abszurd esetére a V4NA hírügynökség.

A mű mögött Sören Dalevi svéd püspök áll, aki szerint az alkotók az egyedi illusztrációk mellett olyan fontos dolgokra is figyeltek, mint a nemiség megjelenítése – például hogy nem kell magától értetődőnek lennie, hogy a férfiak a nők előtt léteztek.

Ami azonban talán még ennél is meglepőbb, hogy a gyerekeknek szánt eddigi bibliákat "túl fehérnek" ítélték, ezért ez a svéd változat már arra is figyel, hogy "a szereplők a sokszínűséget képviseljék".

Borítóképünk kivágás a fenti videóból