2020. november 05.

Egy magyar szoftvercég nyerte a belga hírközlési hatóság egymillió eurós beszerzését

A belga megrendelést a csapat reményei alapján újabbak követhetik, mert a terméket az elmúlt hónapokban több ország felügyeleti szervének vezetői ismerték meg.

A magyar Combit Zrt. szoftvercég nyerte meg a belga hírközlési hatóság (BIPT) frekvencia spektrum monitorozásra kiírt mintegy egymillió eurós közbeszerzését, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) már bizonyított szoftver nemzetközi piacra lépését az Ability Matrix tanácsadócég értékesítési stratégiája biztosította - közölte a két érintett társaság közös közleményben szerdán az MTI-vel.

Ismertetik, a Spektrum Interferencia Monitoring, a rövidítésekből adódóan SIMon névre keresztelt szoftver átfogó és felhasználóbarát monitoring platformot biztosít a műsorszóró és egyéb távközlési állomásokhoz.

Kiemelték, az NMHH felkérésére fejlesztett, a visszajelzések alapján tökéletesített Combit szoftvertermék a hatóság mérőberendezéseit képes felügyelni, működtetni, a beérkező jeleket tárolni.

A fejlesztők a vizualizációra nagy figyelmet fordítottak, ennek köszönhetően sokkal rövidebb betanulási idővel, kevesebb műszaki előképzettséget igényel a rendszer szakszerű működtetése - írják a közleményben.

A közlemény szerint a belga megrendelést a csapat reményei alapján hamarosan újabbak követhetnek, az elmúlt hónapokban mintegy harminc ország felügyeleti szervének releváns vezetői ismerhették meg a terméket.

A Combit és az AbilityMatrix elképzelései szerint 2021 folyamán az Európai Unió felügyeleti szervei után a dél-amerikai piacon indítható el a SIMon bemutatása.

A Combit Számítástechnikai Zrt. 1985-ben alapított vállalkozás, több mint 40 munkavállalót foglalkoztat, és tagja a mintegy a 150 főt számláló Grepton csoportnak. Elsősorban egyedi szoftvereket fejleszt, ügyfelei hazai bankok, biztosítók, egyes állami hivatalok és nagyvállalatok - olvasható a közleményben.

Címkék: Combit nmhh