2020. október 02.

Két kacsacsőrű emlős tanítja a pénzügyekre a fiatalokat

A Platypus: A FinLit Story egy pénzügyi feladványokkal teletűzdelt, ingyenesen letölthető, fiataloknak szóló mobilos játék.

Sosem késő a pénzzel kapcsolatban képezni magunkat, azonban a legjobb, ha már gyerekkorban, iskolásként felvértezzük csemetéinket az elengedhetetlen pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretekkel. Ez az OTP Fáy András Alapítvány legfontosabb küldetése is.

Az Alapítvány most mobilos játék-alkalmazást fejlesztett. A Platypus: a FinLit Story egy pénzügyi kihívásokkal egybekötött ingyenes kalandjáték, amelynek grafikai kidolgozottsága, sztorija és tempója teljes mértékben megfelel a mai fiatalok ízlésének és elvárasainak - írják.

A játék két főhőse Cash és Flow, az ifjú kacsacsőrű emlősök, akiknek Dér Heni és Cooky kölcsönözték a hangjukat.

„Az OTP Fáy András Alapítvány folyamatosan a legújabb pedagógiai vívmányokat és legfrissebb technológiákat igyekszik beépíteni élményalapú oktatási programjába. Hiszen mind a fiatalok, mind a felnőttek esetében, a tudásátadás leghatékonyabb módja, ha azt a résztvevők nem kényszernek érzik, hanem játszva, szórakozva tudják magukba szívni a tudást. Éppen ezért dolgoztunk már évek óta egy olyan digitális eszközön, amivel még könnyebben meg tudjuk szólítani a fiatalokat és fent is tudjuk tartani az érdeklődésüket, miközben elsajátítják a legfontosabb pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket. Jelentős mérföldkőhöz érkeztünk azzal, hogy elkészült a Platypus: A FinLit Story névre keresztelt játék alkalmazásunk, amit mostantól bárki ingyenesen letölthet okostelefonjára” – hívta fel a figyelmet Dr. Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője.

A játék tervezésénél lényeges szempont volt, hogy az egyéni mód mellett, akár majd egy tanóra keretében, nagyobb csoportban is alkalmazható legyen.

Címkék: gazdaság otp

A magyar tudomány ünnepe az online térbe költözik

16 órája

A Földön kívüli élet, a jövőkutatás, a számítógépes nyelvészet, a digitális oktatás, a hálózattudomány és a fertőzések terjedésének előrejelzése is napirendre kerül a november 3. és 30. közötti eseménysorozaton.