(-1) x (-1)=ambivalencia

Zavarban vagyok. Meglepett egy márka. Pedig csak nagyjából azt csinálta, amit eddig is.

Az Európában legnagyobb darabszámban értékesített személyautó-típusok 2012-ben (ICCT European Vehicle Market Statistics, Pocketbook 2012)

Nem igazán kedvelem a Volkswagent. Mint autógyártó, nagyjából minden második modelljük és faceliftjük jön be, a köztesekkel a világból ki lehet kergetni. (A Polo modellek többsége, valami furcsa okból a Touran, mint őszinte családi autó – mínusz a szemaforokból rajzolt változata -, és a kezdetben nagyon lenézett, azóta roppantul megkedvelt Phaeton – mínusz a legutolsó, semmitmondó változata – vannak a kedveltek között.) Különösen nem tudok mit kezdeni az Új Bogárral. A New Beetle fura jószág egyébként is: elindította a nem kicsit sikeres retro-kisautó hullámot, ahol azután a MINI és a Fiat 500 aratták le a babérokat. (Ezzel szemben nagyobb testvérét, a Golfot az eltelt évtizedek alatt sem tudták megszorongatni a valaha róla elnevezett alsóközép-kategóriában az európai és japán konkurensek. Hazai pályán 1980 óta töretlenül piacvezető, és jelenleg az európai piacot is uralja, nem csupán kategóriájában, de az összes modellt tekintve is.)

Meg vagyok lőve a VW reklámjaival is. A minden kreatívszakmai oldalt (és számos magánemberi Facebook-falat) megjárt The Force film például roppantul irritál. Még úgy is, hogy bármely népbíróság előtt vállalom: aktív felelősségem van az „Apu, Buksi kiszökött!” kezdetű reklámklasszikus hazánkra szabadításában. És még a zseniális ötletre épülő kreatívjaiktól is gyakran viszketek. Meg a szójátékaiktól.

VW: The Force (2012 Super Bowl)

Ehhez képest a napokban egy olyan printre bukkantam, amely (több darab!) szójátékkal operálva mutatja be a (még a korábbinál is izébb) New Beetle-t. Én meg olvadok tőle, mint a vaj. Íme:

(A főszöveget inkább ne bolygassuk: az erőltetett 60-as évek párhuzam, meg a szabadság és az érintőképernyős navigáció viszonya maradjon inkább az apróbetűs homályban.)

Szóval engem is utolértek. Megadom magam a márkának – és csorgatom kicsit a nyálam valami használt Phaetonra.

Az újrahasznosítást támogatja a Coca Cola

4 órája

Egyedi kupakokkal támogatja a Coca Cola A Coca-Cola az üdítőital-csomagolások minél nagyobb arányú visszagyűjtését, visszaválthatóságát célzó kormányzati kezdeményezést.

Új autóbuszokat vett a Volán

6 órája

Magas komfortfokozatú turista-autóbuszok vásárlásáról szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. 29 új, emelt padlós, szóló autóbusz áll forgalomba nyár végéig - írta az MTI.

Díjat kapott a Huawei

8 órája

Kiemelkedő munkáltatói tevékenységéért díjazta a Top Employer Institute a Huawei Technologiest.

Sophia Loren is a Netflixhez igazol

10 órája

A Netflix vásárolta meg az Előttem az élet című világhírű regényből Sophia Loren főszereplésével készülő új produkció forgalmazási jogait - írja az MTI.

A Delta Systems az év HP Enterprise partnere

1 napja

A Delta Systems Kft. kapta a 2019. év Hewlett Packard Enterprise partnere, valamint a 2019. év legnagyobb forgalmú Aruba forgalmazó partnere díjakat a nemzetközi gyártóvállalat rendezvényén.