A név ereje

Remek dolog egy erős nemzetközi márkanév, de néha érdemes lehet behódolni a regionális sajátosságoknak.

Született már néhány kötet a jó márkanév hatalmáról (és titkáról). És még több cikk arról, hogy errefelé nem nagyon beszélnek nyelveket az emberek. Ha valaki megtalálja a rést a pajzson, nagyot szakíthat, ha viszont rossz a név, már azon elbukhat.

Kedvenc pozitív és negatív példáimról (Jar, Lenor Summer, Mr. Proper…) már hosszabban értekeztem itt.

Megértem, de általában szkeptikusan fogadom a racionalizálásból és globális harmonizálásból fakadó névváltoztatásokat. Az Apród.hu esete előtt azonban a szokásosnál is értetlenebbül állok: egy telitalálat - népszerű, megjegyezhető, ráadásul a terméket jól leíró – márkanév helyett a mindezen kvalitásokkal egyáltalán nem jellemezhető, súlyosan semmitmondó betűszóra váltani… mit mondjak? OLX banditák.

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

1 napja

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten - írja az MTI.

Szlogent váltott az Arval

1 napja

Az eddigi „We care about cars. We care about you.” szlogent 2020-tól a „For the many journeys in life” mottóra cseréli az Arval flottakezelő.

Átalakult a Rockstar Photographers

1 napja

Nemzetközi vizuális kommunikációs ügynökségként határozzák meg jövőbeli működési formájukat a Rockstar Photographers alapítói, Buda Lorina és Kálló Péter.

Díjat nyert az Auchan

1 napja

A Fogyatékosság-barát Munkahely Díj tíz éves fennállása alkalmából Champion díjat kapott az Auchan.

Online tananyagot készített a Magyar Telekom

1 napja

A vállalat sokszínűségi és esélyegyenlőségi koncepciójának elkészítése előtt munkatársaihoz fordult és egy anonim kérdőív segítségével mérte fel a vállalati kultúra állapotát.