Mit üzen a média?

A múlt heti Médiapiac konferencia márkaépítési szempontból is szolgált hírekkel, tanulságokkal.

A korábbi évekhez képest meglepően optimista hangulat uralkodott a résztvevő médiapiaci vezetők körében. Szinte egyöntetűen arról számoltak be, hogy 2013-ban növekedtek a bevételeik: a regionális központokban már a Magyarország fejlécű Excel-sorba is tologatnak pénzeket az FMCG- és OTC-gyártók, míg az alacsony hirdetési tarifák a kkv-kat is elkezdték bevonzani a piacra.

Érdekes volt egymás után meghallgatni a két nagy kereskedelmi televízió vezetőit is. Míg az RTL-csoportnál kifejezett cél a nézőközönség fiatalítása, a TV2 – összhangban a 18-59-es célcsoport bevezetésével – elsősorban az 50 feletti korosztály megtartására fókuszál, melynek hátterében a vásárlóerő-megfontolások állnak.

A médiainnovációs szekció kerekasztal-beszélgetésének résztvevői a piaci szereplők együttműködését szorgalmazták: ahelyett, hogy egyszerűen kipipálnánk a médiaterv pontjait, az ügyfél üzleti problémájának közös megoldására kellene törekedni. Ehhez két dolog fontos: a bizalom, és a közös nyelv megtalálása. Utóbbi területen a kutatóügynökségek lemaradását ítélték a legsúlyosabbnak.

Ha már kutatás: a Kutatás konferencián a Samsung képviselője mutatta be a cég SmartLab programját. A Samsung célja, hogy 2020-ra a világ 5 legnagyobb márkája közé kerüljenek (jelenleg a nyolcadikak), és ehhez a fogyasztók mindenkinél jobb megismerését tekintik az útnak. A SmartLab egy online közösség, amely gyors visszacsatolást képes nyújtani kommunikációtervezéshez, termékelőnyök definiálásához, pozicionáláshoz, illetve etnográfiai jellegű kutatásokkal rengeteg insightot generál. A megoldás érdekessége – tanulság a cégek, egyúttal intő jel a piackutatók számára -, hogy a Samsung csak a toborzásban és a kiértékelés kvantitatív részében támaszkodik ügynökségekre, maga a megoldás házon belül valósult meg.

És ami még márka: a vacsora kísérőprogramjaként – számos kiváló bor mellett – megismerkedtem egy egészen friss pálinkamárkával is. Bár maga a főzde 1944 óta üzemel, Szóráth néven csak tavaly ősszel debütáltak. A tölgyfahordós aszútörkölyüket erősen ajánlom. :)

Díjazták a Szerencsejáték Zrt. programjait

21 órája

Elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség 2019 Díjat, emellett a Fogyatékos Emberek Világnapján tartott Jobb Velünk a Világ! Gálaesten több díjjal is elismerték a társaság munkáját.

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

2 napja

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten - írja az MTI.

Szlogent váltott az Arval

2019. december 6.

Az eddigi „We care about cars. We care about you.” szlogent 2020-tól a „For the many journeys in life” mottóra cseréli az Arval flottakezelő.

Átalakult a Rockstar Photographers

2019. december 6.

Nemzetközi vizuális kommunikációs ügynökségként határozzák meg jövőbeli működési formájukat a Rockstar Photographers alapítói, Buda Lorina és Kálló Péter.