Sajtgazdaság

Mit tesz az egészséges gazdaság a szereplőivel? Kis sajtpiaci rácsodálkozás.

Miközben mi – piacpárti szemmel gyakorlatilag értelmezhetetlen módon - azon lamentálunk, államosítani kellene-e a tejipari márkáinkat, hogy megmenthessük őket (és amire a FrieslandCampina elég frappáns választ is ad), a világ boldogabbik felén egy családi sajtcég épp kivívja a Nielsen elismerését. Mégpedig azzal, hogy az ott sem épp sima pályát jelentő innovációban egy egyszerű, de nagyszerű húzással sokat tud kaszálni. De ha végignézzük a Sargento oldalait, rájövünk, hogy nem csupán a vékonyabbra vágott szeletekkel domborítanak nagyot: az alapból széles fajtaválaszték (különböző érleltségű cheddarok, provolone, havarti…) és a kalóriabevitelt figyelők és a fitneszrajongók kényeztetése mellett például csökkentett sótartalmú termékeket is kínálnak, kézműves keverékeket és izgalmas párosításokat állítanak össze, akár az olasz vagy a mexikói ételek kedvelőinek.

A Facebook-oldalukon a legtöbb idővonali kép úgy néz ki, mint ha egy többmilliós reklámfotózás eredménye lenne, miközben reagálnak az aktuális eseményekre, releváns tartalmakat gyártanak és versenyeket hirdetnek, felhasználási módokat és fogyasztási alkalmakat javasolnak…

Meglehet, a négy állam cheddarjából készült reszelt keverék maga a dekadencia, de attól még öröm nézni, hogy egy jól működő gazdaságban, kifinomult fogyasztói kultúra mellett hogyan tudnak működni a dolgok.

Petíciót indítottak a civilek

2 napja

Tiszta levegőt a Duna-partokon is: radikálisan csökkentsék a hajóforgalom okozta levegő- és zajszennyezést! címmel indít kampányt a Levegő Munkacsoport és az aHang.

Traveling rovatot indított a Startlap

2 napja

Tartalmaikkal a valódi élményeken alapuló utazási tippek iránt érdeklődőket szeretnék megszólítani, méghozzá a témában jártas, közkedvelt utazók, bloggerek bevonásával.

Hat magyar film versenyez Szarajevóban

2019. augusztus 15.

A Filmalap Inkubátor Programjában készülő, A legjobb dolgokon bőgni kell című filmet Grosan Cristina rendező és Stalter Judit producer a CineLink Work in Progress nemzetközi szakmai fórumon mutatja be.

Elektronikus zenei pályázatot írt ki a Hangfoglaló Program

2019. augusztus 15.

A támogatás a ″klasszikus″ induló formációkhoz hasonlóan öt új dal felvételére, lemez megjelentetésére, klip készítésére és fellépésekre fordítható, illetve a kollégium által kijelölt mentor fix díjazására.