Társadalmilag

Alapítványi márkák, melyek nem csupán hátrányos helyzetűeket támogatnak, de a világuk jobb megértését is elősegítik.

Az átlaghoz képest is lenyűgöző projekttel találkoztam a WAMP-on: az Autistic Art a Mosoly Otthon Alapítvány márkája. Lakóotthonban élő, adott esetben beszédképtelen autista fiataloknak tartott vizuális fejlesztő foglalkozások során született művekből szakértő textiltervező bevonásával készítenek ragyogó színű és elgondolkodtató mintázatú selyemsálakat, melyek bevételét visszaforgatják az otthon javára. Mindezt ráadásul olyan színvonalon és integrált kommunikációval teszik, amelyből más márkák is tanulhatnak. Profi arculat, kiadványok, csomagolás; kiállítások (felkapott galériákban is), megjelenések művészeti és közéleti lapokban. Mindeközben a résztvevőkből süt a lelkesedés, az alkotás öröme és a segítségnyújtás szándékának őszintesége.

Forrás: HG.hu

Hasonló szellemben, rusztikusabb stílben (saját megfogalmazásuk szerint „art brut”) működik az Igazgyöngy Alapítvány Szuno projektje. Ők egy igen hátrányos, kilátástalan helyzetű kistérségben működtetnek alapfokú művészeti iskolát. Az itt tanuló – zömmel roma - gyermekek rajzaiból pedig idősebb nőrokonaik készítenek hímzett, patchwork-alapú tárgyakat. A bevétel itt is a mélyszegénységben élőkhöz jut vissza, míg a használati tárgyak szín- és motívumvilága egy sajátos lelkületbe enged betekintést. Utóbbi projekt a Vodafone figyelmét is felkeltette: az Alapítvány egyik dolgozója, Lencse Máté az idei év egyik Főállású Angyala a cég CSR-programja keretében.

Szuno párna a webshopból

Azt gondolom, ennél szebb „márkás” példákkal nem is kívánhatnék békés, boldog karácsonyt az olvasóknak.

Forradalmi találmányok a Spektrumon

1 napja

Az emberiség történelmében a repülés álma sokáig csak álom maradt, de végül nem is annyira régen néhány zseniális elmének köszönhetően megváltozott a világ.

Elkészült az első nagy játszóházi médiakutatás

2 napja

A kutatásból kiderül, hogy a játszóház a fiatal családok egyik legkedveltebb helye, amely 20%-kal lekörözi az állatkertet, és 74%-kal a színházakat is, és majdnem felveszi a versenyt a tévénézéssel töltött idővel.

A hároméves gyerekek fele már okostelefont használ

2020. február 13.

A szülők annak ellenére adják oda készülékeiket legkisebb gyermekeiknek is, hogy azt tartják, ideális esetben csak idősebb korban lenne érdemes megengedni számukra az okoseszközök használatát.

Németh Ottó távozik a Henkeltől

2020. február 13.

Új igazgatót neveztek ki a Henkel magyarországi Beauty Care üzletág lakossági területének irányítására. Szak Zsuzsanna 2020. február 1-től tölti be a pozíciót.

A fiatalok a legmotiváltabb munkavállalók

2020. február 13.

A Monster állásportál és a TNS intézet tanulmányában több, mint 2000, különböző generációkat képviselő embert kérdeztek arról, hogy mi az, ami a munkával kapcsolatban fontos számukra.

Az IGN Hungary az Atmediával szerződött

2020. február 12.

Az amerikai alapítású videó játékokra és szórakoztatófilmek híreire, tesztjeire szakosodott weboldal magyar verziójának, az IGN.hu reklámértékesítésével bővült a multimédiás kereskedőház online portfóliója.