Társadalmilag

Alapítványi márkák, melyek nem csupán hátrányos helyzetűeket támogatnak, de a világuk jobb megértését is elősegítik.

Az átlaghoz képest is lenyűgöző projekttel találkoztam a WAMP-on: az Autistic Art a Mosoly Otthon Alapítvány márkája. Lakóotthonban élő, adott esetben beszédképtelen autista fiataloknak tartott vizuális fejlesztő foglalkozások során született művekből szakértő textiltervező bevonásával készítenek ragyogó színű és elgondolkodtató mintázatú selyemsálakat, melyek bevételét visszaforgatják az otthon javára. Mindezt ráadásul olyan színvonalon és integrált kommunikációval teszik, amelyből más márkák is tanulhatnak. Profi arculat, kiadványok, csomagolás; kiállítások (felkapott galériákban is), megjelenések művészeti és közéleti lapokban. Mindeközben a résztvevőkből süt a lelkesedés, az alkotás öröme és a segítségnyújtás szándékának őszintesége.

Forrás: HG.hu

Hasonló szellemben, rusztikusabb stílben (saját megfogalmazásuk szerint „art brut”) működik az Igazgyöngy Alapítvány Szuno projektje. Ők egy igen hátrányos, kilátástalan helyzetű kistérségben működtetnek alapfokú művészeti iskolát. Az itt tanuló – zömmel roma - gyermekek rajzaiból pedig idősebb nőrokonaik készítenek hímzett, patchwork-alapú tárgyakat. A bevétel itt is a mélyszegénységben élőkhöz jut vissza, míg a használati tárgyak szín- és motívumvilága egy sajátos lelkületbe enged betekintést. Utóbbi projekt a Vodafone figyelmét is felkeltette: az Alapítvány egyik dolgozója, Lencse Máté az idei év egyik Főállású Angyala a cég CSR-programja keretében.

Szuno párna a webshopból

Azt gondolom, ennél szebb „márkás” példákkal nem is kívánhatnék békés, boldog karácsonyt az olvasóknak.

Fido Didóval ünnepli a 90. születésnapját a 7UP

1 napja

A 90-es évek ikonikus figurája, Fido Dido most visszatért. A 7UP idén júliusban ünnepelte 90. születésnapját, és a jeles alkalomból termékei csomagolásán visszahozta a népszerű márkahőst.

Kémikus tematikus nap a Da Vinci TV-n!

1 napja

Szeptember 21-én szombaton délután a kémia varázsát hozza el a gyerekek számára a Da Vinci TV. Szó lesz mindenről, amit az anyagok változásaival foglalkozó természettudománnyal kapcsolatban tudni lehet.

Tarolnak a Soproni Óvatos Duhajok

1 napja

Kiemelkedő eredményt ért el a Soproni Óvatos Duhajok a világ egyik legismertebb sörversenyén, az International Beer Challange-en.