Tömörsocial

A legfiatalabb fogyasztók egyre inkább a képes és pár másodperces formátumokat keresik a közösségi médiában, a márkák pedig megpróbálnak alkalmazkodni.

Nálunk a közösségi média gyakran a Facebook szinonimájaként szerepel. Holott. A kutatások szerint a fiatal generációk kezdenek elfordulni ettől a platformtól. Elsősorban az átláthatatlan poszt-megjelenítési rendszere miatt, de létezik egy másik tendencia is. Mégpedig a tömörségé. A hosszú dolgok már nem menők. A hosszú szövegek főleg nem. Kép kell és videó, abból is lehetőleg rövid. Ha szöveg, akkor Twitter, ha kép, akkor például Instagram, ha videó, akkor Vine. No meg animgif (pedig azt hittük, már végleg magunk mögött hagytuk a kezdetleges weboldalak korával egyetemben). Esetleg a Coub, a maga legfeljebb tíz másodperces loopolt videóival.

Vajon mit lépnek erre a márkák? Vannak azért törekvések: a Twitterre optimalizált gyorsreagálású hírgyártók, vagy például a divatmárkák jelenléte az Instán. A Louis Vuitton például már ott kezdte el bemutatni legújabb kollekcióját. A Vine-marketing legjobb példáit bemutató Fast Company-cikk szerint egy márkázott Vine-t négyszer nagyobb valószínűséggel néznek meg a felhasználók, mint egy márkavideót, a korai elfogadó márkák pedig akár a tévéreklámokhoz hasonló eléréssel is büszkélkedhetnek, jóval alacsonyabb költség mellett.

Dunkin Donuts Vine - csakazértsemmozgó részlet

Az én koromban már az ADHD-tünetek jutnak eszembe néhány megoldásról, de valaha a nagyszüleink is megszólták a videoklipeket…

Szóval kíváncsian várom, milyen ütemben épül fel a hazai/régiós felhasználói bázisa ezeknek a platformoknak, és ha egyszer elérte a kritikus tömeget, a márkák hogyan fognak majd rá válaszolni.

Fido Didóval ünnepli a 90. születésnapját a 7UP

22 órája

A 90-es évek ikonikus figurája, Fido Dido most visszatért. A 7UP idén júliusban ünnepelte 90. születésnapját, és a jeles alkalomból termékei csomagolásán visszahozta a népszerű márkahőst.

Kémikus tematikus nap a Da Vinci TV-n!

1 napja

Szeptember 21-én szombaton délután a kémia varázsát hozza el a gyerekek számára a Da Vinci TV. Szó lesz mindenről, amit az anyagok változásaival foglalkozó természettudománnyal kapcsolatban tudni lehet.

Tarolnak a Soproni Óvatos Duhajok

1 napja

Kiemelkedő eredményt ért el a Soproni Óvatos Duhajok a világ egyik legismertebb sörversenyén, az International Beer Challange-en.