Tömörsocial

A legfiatalabb fogyasztók egyre inkább a képes és pár másodperces formátumokat keresik a közösségi médiában, a márkák pedig megpróbálnak alkalmazkodni.

Nálunk a közösségi média gyakran a Facebook szinonimájaként szerepel. Holott. A kutatások szerint a fiatal generációk kezdenek elfordulni ettől a platformtól. Elsősorban az átláthatatlan poszt-megjelenítési rendszere miatt, de létezik egy másik tendencia is. Mégpedig a tömörségé. A hosszú dolgok már nem menők. A hosszú szövegek főleg nem. Kép kell és videó, abból is lehetőleg rövid. Ha szöveg, akkor Twitter, ha kép, akkor például Instagram, ha videó, akkor Vine. No meg animgif (pedig azt hittük, már végleg magunk mögött hagytuk a kezdetleges weboldalak korával egyetemben). Esetleg a Coub, a maga legfeljebb tíz másodperces loopolt videóival.

Vajon mit lépnek erre a márkák? Vannak azért törekvések: a Twitterre optimalizált gyorsreagálású hírgyártók, vagy például a divatmárkák jelenléte az Instán. A Louis Vuitton például már ott kezdte el bemutatni legújabb kollekcióját. A Vine-marketing legjobb példáit bemutató Fast Company-cikk szerint egy márkázott Vine-t négyszer nagyobb valószínűséggel néznek meg a felhasználók, mint egy márkavideót, a korai elfogadó márkák pedig akár a tévéreklámokhoz hasonló eléréssel is büszkélkedhetnek, jóval alacsonyabb költség mellett.

Dunkin Donuts Vine - csakazértsemmozgó részlet

Az én koromban már az ADHD-tünetek jutnak eszembe néhány megoldásról, de valaha a nagyszüleink is megszólták a videoklipeket…

Szóval kíváncsian várom, milyen ütemben épül fel a hazai/régiós felhasználói bázisa ezeknek a platformoknak, és ha egyszer elérte a kritikus tömeget, a márkák hogyan fognak majd rá válaszolni.

Dexter Fletcher újból megrendezi Az Angyalt

1 órája

A Rocketman és a Bohém rapszódia rendezője, Dexter Fletcher újra filmet forgat a hatvanas évek népszerű tévésorozata, Az Angyal nyomán - osztotta meg értesülését kedden a Variety.com

670 millióra bírságolták a Telekomot

3 órája

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Magyar Telekom megtévesztette a fogyasztókat 0 Ft-os vagy kedvezményes készülékárakat reklámozó kampányaival - írják a közleményükben.

Változatlan bevételre számít az idén a Magyar Telekom

4 órája

Nagyjából változatlan árbevételre számít a Magyar Telekom idén és jövőre - mondta Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese a cég éves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Pély Barna: a legfontosabb zsűri a közönség

5 órája

Pély Barna szerint a legfontosabb zsűri a közönség A Dal 2020-ban, ezért jó döntés volt, hogy átalakították a műsor pontozási rendszerét, amelyben a nézők a korábbinál nagyobb szerepet kapnak - írja az MTI.

Korhatáros lesz a Mulan

7 órája

A Mulan lesz a Disney élőszereplős remake-jei közül az első, amelyet korhatáros besorolással játszanak majd a mozik.

Adóztatnák a Google-t a spanyolok

8 órája

Technológiai nagyvállalatok meghatározott digitális szolgáltatásainak megadóztatásáról szóló javaslatot fogadott el a spanyol kormány keddi ülésén Madridban - írja az MTI.

Az újrahasznosítást támogatja a Coca Cola

1 napja

Egyedi kupakokkal támogatja a Coca Cola az üdítőital-csomagolások minél nagyobb arányú visszagyűjtését, visszaválthatóságát célzó kormányzati kezdeményezést.

Új autóbuszokat vett a Volán

1 napja

Magas komfortfokozatú turista-autóbuszok vásárlásáról szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel. 29 új, emelt padlós, szóló autóbusz áll forgalomba nyár végéig - írta az MTI.

Díjat kapott a Huawei

1 napja

Kiemelkedő munkáltatói tevékenységéért díjazta a Top Employer Institute a Huawei Technologiest.

Sophia Loren is a Netflixhez igazol

1 napja

A Netflix vásárolta meg az Előttem az élet című világhírű regényből Sophia Loren főszereplésével készülő új produkció forgalmazási jogait - írja az MTI.