125 milliós versenyhivatali bírság tisztességtelen teleshopos reklámért

2020. január 17.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy jogsértők voltak a televízióban bemutatott hősugárzó készülék hirdetései, ezért 125 milliós bírságot szabott ki az érintett vállalkozásokra.

A Gazdasági Versenyhivatal a bankkártya-elfogadást ösztönözné

2019. július 18.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közzétette a bankkártya-elfogadás piacán folytatott ágazati vizsgálatának eredményét.

Az Airbnb módosítja gyakorlatát

2019. július 12.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb az uniós fogyasztóvédelmi hatóságokkal folytatott tárgyalások nyomán összhangba hozta működését az uniós jogi normákkal.

Kötelezettségvállalással zárult a PayPal elleni versenyfelügyeleti eljárás

2019. június 14.

A GVH elfogadta a PayPal kötelezettségvállalását. A társaság köteles lesz módosítani fogyasztói tájékoztatását, így a felhasználók könnyebben dönthetnek az átváltást igénylő fizetéseik során.

Hatszoros hasznot hozott a GVH

Hatszoros hasznot hozott a GVH

2019. június 06.
2013 és 2018 között a fogyasztók több mint hatszor annyit takarítottak meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tevékenysége révén, mint amennyibe a Hivatal működése került - írják a közleményükben.

Kötelezettségvállalással zárult az Airbnb ügye

2018. június 19.

Az eljárásban vállaltak alapján a társaság köteles módosítani a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásait a díjaival kapcsolatosan.

Posztolj okosan!

Posztolj okosan!

Füredi Orsolya, EY 2018. január 05.
Jelentős változásokat hoz az újév a kommunikációs szakma számára is. Tavaly novemberben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a két legjelentősebb hazai influencer, Kasza Tibor és Rubint Réka ügyei alapján kidolgozta ajánlását, amely irányt mutat minden hazai cég és véleményvezér számára abban, hogyan kell megjelölni a fizetett tartalmakat a közösségi médiában. Dr. Füredi Orsolya, az EY versenyjogi szakértője osztotta meg véleményét arról, hogyan kerülhetőek el a legkönnyebben a bírságok egy-egy influencer kampány során.
Kiegyezett a GVH a jogkezelőkkel

Kiegyezett a GVH a jogkezelőkkel

2016. december 09.
Öt szakmai szervezet terjesztette a kartellhatóság elé a végül elfogadott megoldást.

Megújult a Gazdasági Versenyhivatal

2013. május 03.

Az új arculatnak megfelelően kialakított, a szervezet valamennyi megjelenési elemére kiterjedő eszközrendszert május 1-jétől használja a Gazdasági Versenyhivatal.

Kampányokkal segít az Extreme Net

13 órája

Kreatív kampányokkal segíti a kis- és középvállalkozásokat a járvány idején az Extreme Net Digitális Kommunikációs Ügynökség.

Újabb felajánlások az SAP-tól

14 órája

Gyorsan beüzemelhető online felméréseket tesz ingyenessé ügyfélélmény-menedzsment megoldása, a Qualtrics segítségével.