Jogsértők az Auchan összehasonlító reklámjai

2015. május 22.

A GVH szerint több reklámban nem tárgyilagosan tüntették fel az árkülönbségeket. A kiszabott bírság 56.000.000 forint.

Egymilliárdos bírságot kapott az Auchan

2015. március 23.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Auchan Magyarország Kft. visszaélt piaci erejével és ezzel megsértette a kereskedelmi törvényt.

Új kommunikációs igazgató az Auchannál

2014. szeptember 25.

Gillemot Katalin szeptember 1-jével nyugdíjba vonult, ennek nyomán jött a váltás.

Főleg a fapados set-top-boxok tarolnak

Sz.D. 2013. augusztus 02.

A vásárlók 80%-a választja a kártyahely nélküli, olcsóbb set-top box készülékeket az Auchan tájékoztatása szerint. Mindez azért érdekes, mert az ilyen set-top box-szal rendelkezők később sem tudják a digitális földfelszíni sugárzás fizetős csatornáit nézni, csak az ingyenes (free to air) adásokat.

4,4 százalékkal szűkült a médiapiac

2012. szeptember 11.

A Kantar Media első féléves adatai szerint különösen az egyébként erős tavaszi hónapok visszaesése volt fájdalmas. A nagy hirdető szektorok közül a pénzintézetek és az élelmiszeripari cégek vágták meg a leginkább a költéseiket. kétszámjegyű listáras növekedést egyedül a könyvkiadás, tömegtájékoztatás szektor produkált. Decemberre talán javulhat a helyzet.

Eljárás a feltételezett dinnye kartell miatt

2012. augusztus 31.

A GVH szerint feltételezhető, hogy csorbította a piaci versenyt a dinnye árával kapcsolatos egyeztetés, ami miatt a fogyasztók drágábban vásárolhatták meg a gyümölcsöt. Eljárás indul az Aldi, az Auchan, a CBA, a Lidl, a Spar, a Tesco, a Magyar Dinnye Szövetség és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal szemben versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt.

″Magyarkodás″ miatt bírságolt a GVH

2012. augusztus 22.

Valótlan állításokat fogalmazott meg bizonyos termékek magyar jellegéről az Auchan, ami több millió forintba kerül a kiskereskedelmi láncnak.

Kereskedelmi toplista 2011: Tesco, CBA, Coop az élen

2012. április 24.

Ismét számos átalakulás volt az FMCG-kiskereskedelemben, de az élboly nem változott - derül ki a Nielsen közléséből.

Új promóciókon dolgozott a Wonderduck

2012. április 11.

A Bercoff Klember teamárka és a Bols Hungary Esti Kornél termékcsaládjának kampányai futottak az ügynökség megvalósításában.

Mobilos megbízásokat nyert a neo

2012. április 06.

Négy ügyfélnek dolgozott a Neo Interactive mobilfejlesztéseken.

FMCG-toplista: élen maradt a Tesco

2017. június 2.

A tavalyi teljesítménye alapján továbbra is a Tesco Global Áruházak Zrt. áll az FMCG, a gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacának toplistája élén, közel 790 milliárd forintos becsült bruttó forgalommal - közölte a Trade magazin.

Online árveréssel értékesít az Auchan

2017. április 18.

A francia nagyvállalat is csatlakozott azon gazdasági szereplők népes táborához, akik online aukciót használnak felesleges eszközeik eladásához.