Bukta az „arab tavasz”

2011. október 24.

Sok mindent hozott magával az utóbbi fél esztendőben az arab világon végigsöprő forradalmi hullám, de a sajtószabadság aligha volt ezek között.

Óvatosan a kínai webkettővel!

2011. szeptember 06.

Könnyen kizárhatják saját webkettes birodalmából azt, aki ″alaptalan pletykákat″ terjeszt. Intő példa máris akad.

Diktátorűző Amerikából

2011. július 13.

Új módszerrel babrálna ki az általa diktatórikusnak tekintett rendszerekkel az Egyesült Államok kormányzata. Előálltak egy nethelyettesítővel.

Aggódik a Google exvezére

2011. július 06.

A világháló túlszabályozása miatti aggodalmának adott hangot a Google nemrégiben leköszönt nagyfőnöke egy minapi rendezvényen.

Kiiktatná a cenzúrát a BBC

2011. március 23.

A sajtó szerint elintézett ügy, az amerikai külügyminisztérium szerint viszont messze nincs megállapodás az amerikai kormány és a BBC Világszolgálat között arról, hogy a médiaóriás - állítólag több százezer dollárnyi - pénzt kapna olyan technológiához az USA-tól, amellyel keresztbe tehetne műsorai cenzúrázóinak.

A Google-t okolják orosz politikusok az egyiptomi eseményekért

2011. február 24.

Putyin helyettese szerint többek között a keresőcég vezetőinek manipulációi vezettek Mubarak hatalomból való kigolyózásához.

Nem enged a kínai reményekből a Google

2011. január 05.

Akadályok és cenzúra ide vagy oda, a keresőóriás nem adja fel a túlságosan is kecsegtető ázsiai piacot. Legalábbis a cég pénzügyi vezetője nemrégiben ilyen értelemben nyilatkozott.

Megint van török YouTube

2010. november 04.

Három év után megszűnt a YouTube-tiltás Törökországban. Az EBESZ médiaszabadság-felelőse örül ennek.

Javítottunk sajtószabadságban

2010. október 20.

Két helyet előbbrelépett Magyarország a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi sajtószabadság-rangsorában. Csehorszggal állunk holtversenyben.

A 175.45.179.68-as ügynök

2010. október 17.

A YouTube-affér nem vette el a vilg utolsó sztálinista diktatúrájának kedvét az internetes jelenléttől. Észak-Korea megint nekifutott.

Kutatást készít a cenzúráról a MÚOSZ

2019. október 9.

Arra kérik az embereket, hogy az oldalukon elérhető kérdőív kitöltésével és visszaküldésével vegyenek részt a MÚOSZ cenzúra elleni fellépését megalapozó kutatásban.

Cenzúrával vádolják az orosz minisztériumot

2018. január 31.

Cenzúrával vádolta meg az orosz kulturális minisztériumot kedden a filmkészítők KinoSzojuz elnevezésű társadalmi szervezete azzal kapcsolatban, hogy a tárca visszavonta a Sztálin halála című szatíra forgalmazási engedélyét.

Kiirtanák a bulvárt a kínai televíziókból

2016. augusztus 30.

Meg akarja tisztítani a kínai televíziós csatornákat a „nyugati életstílust″ népszerűsítő tartalmaktól, a szórakoztatóipar celebjeiről szóló pletykáktól, a bulvárhírektől a kínai állami médiafelügyelet (SAPPRFT).

Harcol a proxyk ellen a Netflix

2016. január 15.

Amíg nincs megállapodásuk a globális jogdíjakról, fel kell venniük a küzdelmet a csalások ellen – írják.