Elindult az Európai Unió és az UNICEF közös kampánya

Elindult az Európai Unió és az UNICEF közös kampánya

2016. május 31.
Az #EmergencyLessons kampány a konfliktuszónákban és katasztrófaövezetekben élő gyerekek oktatásának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Silabusz a megtévesztő reklámokról

2016. május 30.

Két fontos anyagot is közzétett a megtévesztő reklámok kapcsán az Európai Unió – hívja fel a figyelmet hétfői közleményében az Önszabályozó Reklámtestület.

Aranybányát kapnak az európai tévécégek

Aranybányát kapnak az európai tévécégek

2016. május 23.
A Handelsblatt írása szerint ugyanis nem csupán a videószolgáltatókat kötelezné európai gyártású tartalomkínálatuk fejlesztésére a direktíva, de a mostaninál jóval megengedőbb lenne a reklámidő kérdésében is.

Uniós sorompót a kap a Netflix és az Amazon?

2016. május 20.

Váratlan akadály állhat a két cég moziszolgáltatásának európai terjeszkedése elé. Brüsszel ugyanis kvótában gondolkodik.

Európa a megosztásra szavaz

Európa a megosztásra szavaz

2016. május 20.
Sok európai nyitott arra, hogy megossza autóját, otthonát, telefonját – sőt még a kutyáját is. Ez olvasható a tízezer ember megkérdezésével végzett kutatásó eredményeinek összegzőjében.

Terjed az illegális online tartalmak használata

2016. május 11.

A magyar fiatalok ötöde legalább egy alkalommal szándékosan használt illegális online forrásokat a digitális tartalmakhoz való hozzáféréshez az elmúlt évben.

Bloggerekkel és koncerttel a mobilitásért

2016. február 15.

Február 18-án 19 órától a Millenáris Park Európa Pontján az Európai Önkéntes Szolgálat bloggerei és a Mary Popkids koncertje népszerűsítik az európai mobilitást.

Nincsenek felkészülve a vállalatok az EU új adatvédelmi rendeletére

Nincsenek felkészülve a vállalatok az EU új adatvédelmi rendeletére

2016. február 11.
Annak ellenére, hogy az elmúlt évben az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével érintett vállalatok csaknem fele kapott az ügyfeleitől adattörlési kérelmeket, 41 százalékuk még nem alakította ki a megfelelő törlési és dokumentációs eljárásokat. Számukra a mulasztás akár 20 millió euróba is kerülhet a moratórium lejárta után.

Visszaélt gazdasági erőfölényével a MasterCard

2016. február 01.

A bankközi jutalék egyoldalú emelése korlátozta a versenyt, a GVH ezért 88 millió forintos büntetést szabott ki a kártyatársaságra.

Átalakítják a lengyel közmédia szabályozását

2016. január 04.

Az új jogszabályok kapcsán az Európai Bizottság megkezdte az információgyűjtést.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

2020. július 2.

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

2020. július 2.

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.

Még nagyobb tévé?

2020. július 2.

Az átlagos méret az elmúlt öt évben 40-ről közel 48 colosra nőtt , ez pedig a magyar otthonokban is meglátszik.