A hallgatói önkormányzat nem fogadja el a színművészeti egyetemet fenntartó kuratóriumot

14 órája

A diákok érdekképviselete a Facebookon tette közzé tiltakozását.

Kezdődik az Eltörölni Frankot! forgatása!

Kezdődik az Eltörölni Frankot! forgatása!

2020. július 30.
Az underground zenei szcéna kiemelkedő tehetsége Filo, azaz Fuchs Benjámin főszereplésével készül a vasfüggöny mögötti szocializmus orwelli csendjébe beilleszkedni képtelen zenészről és a politikai pszichiátriáról Fabricius Gábor első mozifilmje. A főbb szerepekben Bánsági Ildikó, Frenák Pál, Lénárt István, Ladányi Andrea, Székely B. Miklós, Waskovics Andrea, Soós Attila mellett további olyan amatőr karakterek is láthatóak lesznek, mint Peer Krisztián, költő. A film látványtervezője a Tenet, a Dunkirk és a Csillagok között című hollywoodi produkciókkal világhírű Eggert Ketilsson.

Szabó István életművének alkotásai az NFI díszdobozos DVD kiadványában

2020. július 29.

Az Oscar-díjas Szabó István saját válogatása a hat mozifilm, mely a Nemzeti Filmintézet kiadásában teljeskörűen restaurálva, extra tartalmakkal jelenik meg díszdobozban.

Tíz tény a Pesti balhéról

2020. július 29.

A közelgő premierre várva összeszedték a film legfőbb balhés kulisszatitkait.

Womex: a magyar Dalinda is a fellépők között

2020. július 27.

A Womex szervezői hétfőn mások mellett mexikói, algériai, kolumbiai, szlovén, ghánai, marokkói, dél-koreai, amerikai és spanyol előadót is bejelentettek.

Képzőművészeti kertmozi nyílik a Balatonnál

2020. július 27.

Tíz filmvetítés, köztük egy rendhagyó premier is szerepel az augusztus 1-jén nyíló Garten 2020 kortárs képzőművészeti bázis programjában Lovason.

Lábady István: „Soha nem volt célom belesimulni a környezetembe”

Lábady István: „Soha nem volt célom belesimulni a környezetembe”

2020. július 27.
Mindig fontos volt számára, hogy feszegesse a határokat. Legfőbb célja, hogy minden alkalommal, amikor kamerát vesz a kezébe, a tőle telhető legtöbbet hozza ki magából, még az alkalmazott munkáiban is törekszik a saját kritériumainak megfelelni. Nem provokál, a saját érdeklődését szeretné kielégíteni. Lábady István párhuzamos világokat teremt, és nem bánja, ha azok itthon kevésbé relevánsak.

Három szuperprodukciójának premierjét is elhalasztja a Disney

2020. július 24.

Három szuperprodukciójának premierjét is elhalasztja a Walt Disney: az új Avatar- és Star Wars-filmek bemutatója egy évvel tolódik, míg az élőszereplős Mulan egyelőre teljesen lekerült a napirendről - írja az MTI.

Horvát Lili rendező mozifilmjét meghívták a velencei filmfesztiválra

2020. július 24.

Horvát Lili rendező mozifilmjét meghívták a velencei filmfesztiválra: a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre az első magyar film lesz a Giornate degli Autori (Venice Days) versenyprogram történetében - írja az MTI.

Fábri Zoltán UTÓSZEZON című filmjének felújított változata a velencei filmfesztivál válogatásában

2020. július 22.

Az 1966-ban készült rendhagyó holokausztfilm, az UTÓSZEZON felújított változatát tűzi műsorára a szeptember 2-án kezdődő 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Venice Classics programja.