Nemzetközi szakmai díjat nyert a Néprajzi Múzeum két filmalkotása

2019. augusztus 27.

A Néprajzi Múzeum két mozgóképes alkotása is díjat nyert a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa (ICOM) által szervezett FAIMP 2.0 fesztiválon - írja az MTI.

Díjat nyert a Ruben Brandt, a gyűjtő Szerbiában

2019. augusztus 26.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó díjat a Duna Filmfeszten a szerbiai Szendrőn (Smederevo) vasárnap.

Átadták a tavaly alapított Tony Curtis-díjakat

2019. augusztus 26.

Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező, Cservenyák László, a mátészalkai Szatmári Múzeum igazgatója és Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke kapta meg idén a Tony Curtis-díjakat - írja az MTI.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

2019. augusztus 23.

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón.

Közel 80 ezer néző vett részt a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2019. augusztus 23.

Sikeres szezont zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok, amelynek 28 színházi előadásán mintegy nyolcvanezer néző vett részt - írja az MTI.

Hat magyar film versenyez Szarajevóban

2019. augusztus 15.

A Filmalap Inkubátor Programjában készülő, A legjobb dolgokon bőgni kell című filmet Grosan Cristina rendező és Stalter Judit producer a CineLink Work in Progress nemzetközi szakmai fórumon mutatja be.

Elektronikus zenei pályázatot írt ki a Hangfoglaló Program

2019. augusztus 15.

A támogatás a ″klasszikus″ induló formációkhoz hasonlóan öt új dal felvételére, lemez megjelentetésére, klip készítésére és fellépésekre fordítható, illetve a kollégium által kijelölt mentor fix díjazására.

Paddington medvés pénzérmék kerülnek forgalomba Nagy-Britanniában

2019. augusztus 14.

Az 50 pennys a mesehős által hőn szeretett narancslekvárra ugyan nem elegendő, a rajongóknak azonban kincset érhet - írja az MTI.

Hollywoodban indította az évadot a Fesztiválzenekar

2019. augusztus 13.

Az együttes amerikai koncertjeit közel 25 ezer ember élvezte.

Kulturális szponzorációs elismerést alapítottak

2019. augusztus 12.

Elindult az első Art is Business Díj. Szeptember 15-ig lehet pályázni!

Jubilál a Szebeni Műhely

2019. szeptember 9.

A mesterkurzus résztvevői közel két héten át örökítik meg a Békés megyei város és környéke hangulatát, épített és természeti környezetét.

Karinthy 70

2019. szeptember 5.

Rokonok, barátok, pályatársak köszöntötték Magyarország legrégebb óta regnáló színidirektorát, a szeptember elsején 70 éves Karinthy Mártont.

Megvannak a Dargay-díj jelöltjei

2019. szeptember 2.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által felajánlott díjat szeptember 21-én, a CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóján kapja meg a legjobbnak ítélt nevező.