Mitől nagyszerű a BFZ-élmény?

Majláth Ronald 2019. május 03.

Nem csak a szervezők, hanem a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai is aktívan kiveszik a részüket a programok népszerűsítéséből.

Egészen új show-val áll elő idén az EFOTT

Majláth Ronald 2019. május 02.

A koncertek mellett egyre több kulturális programot szerveznek, amelyek óriási népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében. Maszlavér Gábor fesztiváligazgatóval beszélgettünk a sikerük titkáról.

A bor, mint nagykövet

A bor, mint nagykövet

2019. május 01.
Hiszünk abban, hogy a világörökségi helyszín kulisszái között felvonuló kiváló magyar borok hazánk kultúrájának nagykövetei a világban, és hozzájárulnak egy pozitív országimázs megteremtéséhez – mondta el lapunknak Oláh Rita, a Budapest Borfesztivál és a Rosalia Fesztivál sajtófőnöke, akivel a hazai borkultúra fejlesztéséről beszéltünk.

A kézműves hagyomány is lehet trendi

2019. április 30.

Hont Angélával és Tucsni Annával, a Hagyományok Háza szervezési és kommunikációs főosztályvezetőjével, valamint a szervezési osztályvezetőjével beszélgettünk a kultúra népszerűsítésének lehetőségeiről.

Lezárult az 5. Magyar Filmhét

2019. április 29.

A Rossz versek kapta a legjobb mozifilmnek járó díjat, Reisz Gábor a legjobb rendező, a legjobb női főszereplő Szamosi Zsófia lett.

Több mint ezer programot tervez idén a Művészetek Völgye

Majláth Ronald 2019. április 29.

A Völgy látogatói nagyon nyitott, igényes közönség, a célunk az, hogy mindig kapjanak valami olyat, ami feltölt, ami elgondolkodtat – mondta el lapunknak Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója.

Az Aranyélet minden kategóriában nyert

2019. április 29.

Az 5. Magyar Filmhétre az alkotók a 2018-ben Magyarországon mozi forgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették.

Anthony Burgess Gépnarancsának eddig ismeretlen folytatása került elő

2019. április 26.

Az A Clockwork Condition című 200 oldalas kézirat Burgess 1962-ben írt regényének témáit viszi tovább, valamint a szerző gondolatait gyűjti össze az emberiség állapotáról.

Csehovval komédiázik a Trojka Színházi Társulás

2019. április 26.

Különleges helyszínen, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet körtermében mutatták be Soós Attila rendezésében a Cseresznyéskertet.

Nemes Jeles László nyerte a legjobb rendező díját Pekingben

2019. április 23.

Rob Minkoff amerikai rendező-producer elnökölte a zsűrit Ázsia nagyszabású seregszemléjén.

Mosoly koncert az autistákért

2019. május 30.

Autisták javára gyűjtenek az Út a Mosolyért Alapítvány Mosoly elnevezésű jótékonysági koncertjén, amelyet ma tartanak Budapesten az Erzsébet téren.

A jó mozi nem ér véget a filmmel

2019. május 29.

Az OkosMozi most a Rubent Brandt, a gyűjtő című film mélyrétegeit tárja fel, azonban bármilyen más film, színházi előadás, vagy irodalom is feldolgozható ebben a formában.

Nem kérnek az NKA-támogatásból

2019. május 23.

Csatlakozva az Örkény Színházhoz, a Katona József Színház is úgy döntött, hogy a független és befogadó színházak bizonytalan helyzetére tekintettel, nem nyújt be pályázatot a Színházművészeti Kollégiumhoz.