Indul a Margó Irodalmi Fesztivál

2020. június 03.

Június 3-7. között, ötven programmal várják a szervezők az irodalom, olvasás és kultúra iránt érdeklődőket a Margó digitális felületein.

A Metro ötven éve rögzítette az első magyar koncertlemezt

2020. június 02.

Fél évszázada készült el az első magyar koncertlemez, a Metro együttes Egy este a Metro Klubban... című korongja. Sztevanovity Zorán és Dusán, valamint Frenreisz Károly idézte fel a lemez és a zenekar történetét az MTI-nek.

Élőben játszik otthonából Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter

2020. május 29.

A „Madách Színház élőben az Ön otthonában” című internetes előadássorozat keretein belül az intézmény két vadonatúj darabbal lepi meg a közönséget, melyeket a színészek a saját otthonaikban adnak elő élőben.

A kanadai Hot Docs fesztiválon debütál az HBO és a Campfilm közös dokumentumfilmje

2020. május 29.

Észak-Amerika legjelentősebb dokumentumfilm fesztiválja, a torontói Hot Docs meghívta a programjába Dér Asia és Haragonics Sári Anyám története című első egész estés filmjét.

Emmi: Sikeresen zárult a Köszönjük, Magyarország! program

2020. május 26.

Sikeresen zárult a Köszönjük, Magyarország! program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az előadó-művészeti szféra támogatására 1 milliárd forintot csoportosított át a projektre - írja az MTI.

Emmy Mackey játssza Emily Bronte írónőt egy új életrajzi filmben

2020. május 23.

Emmy Mackey játssza Emily Bronte írónőt, az Üvöltő szelek szerzőjét egy új életrajzi fimben, amely egyúttal Frances O´Connor rendezői bemutatkozása lesz - írja az MTI.

A Magyar Zenei Tanács a talpon maradáshoz kér segítséget

2020. május 23.

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson - írja az MTI.

Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

2020. május 23.

Nagysikerű első közös regényük (Az elnök eltűnt) után újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson amerikai bestselleríró - írja az MTI.

Láthatóvá tenni a láthatatlant

Láthatóvá tenni a láthatatlant

2020. május 23.
Urbán Tamás az egyik legmarkánsabb hangvételű szociofotós Magyarországon. Az élet árnyékos oldalát bemutató sorozatain feltűnnek a javítóintézetek és börtönök lakói, a kábítószeresek, a mentősök vagy a prostituáltak. 2000-ben tette le a fényképezőgépet. Az egyik ok, amiért mégsem bánja a döntését, hogy fia, Ádám is fotózik, aki ugyan évtizedekkel később, de lényegében ugyanazokkal a problémákkal találkozik, mint édesapja. A fő céljuk is azonos: értéket létrehozni, dokumentálni a jelenkort az utókornak.

Újrakezdődnek az Avatar-sorozat munkálatai Új-Zélandon

2020. május 22.

Újrakezdődnek az Avatar című film több részes folytatásának munkálatai Új-Zélandon. Jon Landau producer az Instagramon közölte posztjában, hogy a forgatócsapat a következő héten visszatér az országba - írja az MTI.

Újraindul a filmgyártás

2020. június 16.

Június 15-én ismét kamerák elé állt Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kútvölgyi Erzsébet és Kulka János, hogy folytassák a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt romantikus fantasy vígjáték, az Átjáróház felvételeit.

Változott az új Bond-film bemutatásának ideje

2020. június 16.

Megint változott az új James Bond-film bemutatásának ideje, most öt nappal előbbre hozták. Számos más nagy költségvetésű amerikai film debütálásának dátuma is módosult.

Celine Dion jövő májusban jön Budapestre

2020. június 15.

Jövő márciusban folytatja idén félbeszakadt világkörüli turnéját Celine Dion. A kanadai énekesnő ennek keretében 2021. május 11-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.