Emmy Mackey játssza Emily Bronte írónőt egy új életrajzi filmben

2020. május 23.

Emmy Mackey játssza Emily Bronte írónőt, az Üvöltő szelek szerzőjét egy új életrajzi fimben, amely egyúttal Frances O´Connor rendezői bemutatkozása lesz - írja az MTI.

A Magyar Zenei Tanács a talpon maradáshoz kér segítséget

2020. május 23.

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson - írja az MTI.

Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

2020. május 23.

Nagysikerű első közös regényük (Az elnök eltűnt) után újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson amerikai bestselleríró - írja az MTI.

Láthatóvá tenni a láthatatlant

Láthatóvá tenni a láthatatlant

2020. május 23.
Urbán Tamás az egyik legmarkánsabb hangvételű szociofotós Magyarországon. Az élet árnyékos oldalát bemutató sorozatain feltűnnek a javítóintézetek és börtönök lakói, a kábítószeresek, a mentősök vagy a prostituáltak. 2000-ben tette le a fényképezőgépet. Az egyik ok, amiért mégsem bánja a döntését, hogy fia, Ádám is fotózik, aki ugyan évtizedekkel később, de lényegében ugyanazokkal a problémákkal találkozik, mint édesapja. A fő céljuk is azonos: értéket létrehozni, dokumentálni a jelenkort az utókornak.

Újrakezdődnek az Avatar-sorozat munkálatai Új-Zélandon

2020. május 22.

Újrakezdődnek az Avatar című film több részes folytatásának munkálatai Új-Zélandon. Jon Landau producer az Instagramon közölte posztjában, hogy a forgatócsapat a következő héten visszatér az országba - írja az MTI.

Folytatódik a minikoncertekké alakult Térzene Program

2020. május 22.

Minikoncertek formájában folytatódik a Térzene Program: a következő hetekben 11 megyében több mint 120 minikoncertet hallhatnak az érdeklődők - írja az MTI.

NFI támogatás az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmjére

2020. május 21.

Személyes történettel készül mozifilm rendezői bemutatkozására Deák Kristóf, aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenkiért.

Halle Berry is szerepel Emmerich új űrkatasztrófa-filmjében

2020. május 21.

Halle Berry is játszik Roland Emmerich Moonfall című új űrkatasztrófa-filmjében.

Tom Hanks új háborús filmjét az Apple szerezte meg

2020. május 20.

Tom Hanks második világháborús filmjét, A Greyhound csatahajót az Apple streamingszolgáltatása szerezte meg. A film eredetileg júniusban debütált volna a mozikban, az Apple azonban még nem közölte, mikor mutatja be.

Okostelefonos alkalmazással járhatók be virtuálisan Budapest filmes helyszínei

2020. május 19.

Gömbpanoráma fotók, filmrészletek és lexikális információk segítségével mutatja be Budapest ikonikus filmforgatási helyszíneit a GUIDE@HAND Film Destination Budapest ingyenes okostelefonos alkalmazás.

Újraindul a filmgyártás

2020. június 16.

Június 15-én ismét kamerák elé állt Rujder Vivien, Bárnai Péter, Kútvölgyi Erzsébet és Kulka János, hogy folytassák a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt romantikus fantasy vígjáték, az Átjáróház felvételeit.

Változott az új Bond-film bemutatásának ideje

2020. június 16.

Megint változott az új James Bond-film bemutatásának ideje, most öt nappal előbbre hozták. Számos más nagy költségvetésű amerikai film debütálásának dátuma is módosult.

Celine Dion jövő májusban jön Budapestre

2020. június 15.

Jövő márciusban folytatja idén félbeszakadt világkörüli turnéját Celine Dion. A kanadai énekesnő ennek keretében 2021. május 11-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.