10 kérdés Szammer Istvánhoz

2012. július 03.

A Médiapiac legutóbbi számában a Matesz elnöke, a Lapcom ügyvezető igazgatója kommentálta az elmúlt hetek hazai és külföldi történéseit.

Aláírásgyűjtés a Szigetközért

2012. június 11.

A Duna elterelésének huszadik évfordulóján a Kisalföld napilapot is kiadó Lapcom Kft. országos népi kezdeményezést indított civil összefogással. A Vizet a Dunába címet viselő kampánnyal szeretnék ráirányítani a figyelmet a Szigetköz és a győri Mosoni-Duna máig megoldatlan problémáira.

Regionális tartalmak mobilon az AS-től

2012. június 08.

Az Axel Springer cégcsoporthoz tartozó nyolc megyei weboldal okostelefonos változatát készítette el a médiacég.

Stratégiai megállapodásban az Axel Springer Csoport

2012. április 03.

2012. április 1-jével hosszútávú stratégiai megállapodást kötött a médiacsoport a Ma.hu Networkkel.

Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia: ez történt az első napon

2012. március 21.

Élőben követtük a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia első napjának eseményeit. A délelőtt folyamán kiderült: a médiacégek vezetői rendkívül őszintén állnak a jelen helyzethez (persze muszáj is). Az első tartalmi blokk címszavakban: innováció, kooperáció, diverzifikáció, koncentráció, edukáció. Délután az MRSZ bemutatta a 2011-es reklámtortát, amely idéntől net-net számokat tartalmaz. Így a 151,474 milliárdos szám nem vethető össze a 2010-es adatokkal. Nőtt a közterület, a rádió, az online. A záró blokk kerekasztalai média-ügynökség-ügyfél viszonyával foglalkoztak, és itt is a kooperáció volt a legerősebb hívószó. A médiajog kerekasztal legerősebb gondolata tán az volt, hogy minden sarunkat azért ne kenjük a médiatörvényre.

Kartellező megyei lapkiadók?

2011. szeptember 23.

Vizsgálatot indított a GVH, ennek keretében most az Axel Springernél és az Inform Médiánál kutatkodtak előzetes bejelentés nélkül.

Magyar járműipari hírek angolul

2011. szeptember 14.

Angol nyelvű járműipari hírszolgáltatást indított a győri Autopro.hu szakportál - közölte Koloszár Tamás főszerkesztő portálunkkal.

Nagy Kisalföld

2011. június 14.

Ünnepel a Lapcom: a Kisalföld két egymást követő Matesz-gyorsjelentés szerint is az ország legnagyobb példányszámban eladott közéleti napilapja lett. A kiadó ügyvezetőjét, Szammer Istvánt kérdeztük a vállalat hazai és külföldi stratégiájáról, jövőképéről és a növekedés esélyeiről.

Új főszerkesztő az Autónavigátornál

2011. június 02.

A Lapcom site-ja új, virtuális dühöngőként funkcionáló rovatot is indított.

Regionális jövőképek III.: a net nem mumus, hanem lehetőség

2011. március 04.

A Matesz legfrissebb gyorsjelentése alapján a megyei napilapok továbbra is a sajtópiac legstabilabb szegmensét alkotják. Ennek kapcsán kérdeztük az érintett kiadók vezetőit, ezúttal Szammer Istvánt, a Lapcom ügyvezető igazgatóját. A fiatalok megnyerésére szerinte nem az olvasásra tanítás, hanem a megfelelő tartalomszolgáltatás jelent megoldást.

Végrehajtható a Lapcom feletti irányításszerzés

2017. szeptember 25.

A Gazdasági Versenyhivatal tudomásul vette az AValue Befektetési Kft. Lapcom Kiadó Zrt. feletti irányításszerzését, amelynek keretében az AValue a Lapcom részvényeinek 100%-át szerzi meg.

Kiegyensúlyozatlanul tájékoztatott a TV2

2017. augusztus 2.

A Médiatanács legutóbbi ülésén más tévé- és rádióadókkal kapcsolatos médiafelügyeleti döntéseket is hozott, továbbá rádiós pályázatokban is határozott.

Pallagi nyugdíjba vonul

2016. október 17.

Pallagi Ferenc, a Lapcom Kiadó Zrt. vezérigazgatója 33 év lapkészítés után 2017. január elsejétől lemond pozíciójáról és a társaság felügyelőbizottságának tagjaként, valamint a vezetés tanácsadójaként dolgozik tovább.