Dobó Kata filmjét támogatja a Filmalap

2018. március 29.

Dobó Kata első rendezését, a Kölcsönlakást 353,9 millió, Hartung Attila első mozifilmjének gyártását 62 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

Pitchfórumon választottak nyerteseket

2018. március 29.

A Filmalap Inkubátor Program tíz döntőse személyesen mutatta be filmterveit a szakmai közönségnek és a zsűrinek.

Lánglelkű forradalmár

Lánglelkű forradalmár

2018. március 29.
Főszerepet játszik mozifilmekben – legutóbb a Kincsem című presztízsprodukcióban –, befolyásos politikust alakít a Katona József Színházban A bajnok című darabban, igazságközpontú karaktert ábrázol A Tanár című sorozatban. Védjegyévé vált a rendszerellenesség, nem bírja az álságosságot. Nagy Ervin a magyar film- és sorozatgyártás árnyoldaláról, az állandó harcban állásról, a médiapiacról, színészi hitelességről és az ösztönből elkövetett hülyeségekről.
A rajongótábor nem minden. Avagy miért nem lesz Üvegtigris 4.?

A rajongótábor nem minden. Avagy miért nem lesz Üvegtigris 4.?

Tóth Olivér 2018. március 27.
Üvegtigris, Fehér tenyér, Delta, Bibliothèque Pascal – csak néhány film, amely Kovács Gábor közreműködésével készült. A producer élvezi a magyar filmiparban bekövetkezett pozitív változásokat: szerinte végre valami megmozdult a magyar moziba járók agyában, érzékenyebben reagálnak egy magyar filmre. De mitől sikeres a magyar film? Milyen kampány hozhat Oscart?

Két díjat nyert a Genezis

2018. március 19.

Két díjat is nyert a 23. Szófiai Nemzetközi Filmfesztiválon Bogdán Árpád alkotása, a Genezis - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Sztárparádé várható a Magyar Filmdíj gálán

2018. március 08.

Vasárnap este az is kiderül hogy melyik alkotás nyeri a Közönségdíjat.

Szász János filmjét díjazták a kritikusok Portóban

2018. március 06.

A Hentes, a k*rva és a félszemű című „kegyetlen mese” nyerte a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál kritikusi zsűrijének a díját.

Májusban folytatódik az Éden forgatása

2018. február 28.

Kocsis Ágnes, a Friss levegő és a Pál Adrienn írója és rendezője januárban kezdte forgatni új filmjét, az Édent.

Magyar-amerikai filmes társaság alakult Los Angelesben

2018. február 19.

A magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segítő filmes társaság alakult Kaliforniában.

Bucsi Réka és Tenki Réka az idei Berlinálén

2018. február 14.

A csütörtökön kezdődő 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be először Bogdán Árpád Genezis című második mozifilmjét, illetve Enyedi Ildikó Az én XX. századom teljeskörűen felújított változatát is.

Az Airbnb módosítja gyakorlatát

2019. július 12.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb az uniós fogyasztóvédelmi hatóságokkal folytatott tárgyalások nyomán összhangba hozta működését az uniós jogi normákkal.

Új vezető az Eurosport Digitalnál

2019. július 12.

A Discovery Paul Rehriget nevezte ki az Eurosport Digital vezérigazgatójának. Az új vezető az Eurosport fogyasztóknak szóló digitális termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztéséért és irányításáért felel majd.

A Facebook profi pókereseket ver

2019. július 12.

Világbajnok pókerjátékosokat győzött le egy új számítógépes program, amelyet a Facebook mesterséges intelligenciával foglalkozó részlegén fejlesztettek ki - írja a BBC News.

Még több nyelven olvas helyettünk a Google Fordító

2019. július 12.

A Google Fordító mobilapp azonnali fordítás funkciója, amely lehetővé teszi, hogy akár anyanyelvünkön is olvashassunk idegen nyelvű szövegeket, már automatikus nyelvfelismeréssel is működik.