Oscar-díj - A Napszállta a hivatalos magyar nevezés

Oscar-díj - A Napszállta a hivatalos magyar nevezés

2018. szeptember 11.
A Napszálltát, Nemes Jeles László filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért - adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap.

Kifakadt a Magyar Idők Andy Vajnára

2018. augusztus 22.

″A filmalap álszent akciója″ cím alatt fut egy módfelett indulatos írás a Magyar Időkben - írja a HVG.

Stork Natasa főszereplésével készül Horváth Lili új filmje

2018. augusztus 06.

Horváth Lili, a Szerdai gyerek rendezőjének új filmjét és az Éjjeli őrjárat címmel készülő román-magyar koprodukció gyártását támogatja a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

Filmalap-támogatással készít új filmet Szabó István

Filmalap-támogatással készít új filmet Szabó István

2018. augusztus 03.
Szeptember elején kezdődik Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, a nemzet művésze új filmjének forgatása. A Zárójelentés című alkotást 561,8 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.
Magyarországra jönnek a filmes legendák

Magyarországra jönnek a filmes legendák

2018. július 27.
Magyarországra jön Claudia Cardinale, Klaus Maria Brandauer és Jean-Marc Barr, A nagy kékség főszereplője, itt lesz Ingmar Bergman magyar származású munkatársa, Katinka Faragó. Bemutatásra kerülnek a Filmarchívum és a Filmlabor által restaurált magyar filmek, más európai archívumok által restaurált remekművek. Először lesz látható a gyönyörűen restaurált Mephisto, portré- és dokumentumfilmek a filmtörténet olyan meghatározó női karaktereiről, mint Hedy Lamarr, bemutatkozik a Cannes-i Fesztivál filmtörténeti programjának legjava, és azt is megtudhatjuk, mi inspirálta Wes Andersont A Grand Budapest Hotel készítésekor.

Klasszikusokat és ritkaságokat vetítenek a Művészetek Völgyében

2018. július 19.

Magyar filmklasszikusokat, ritkaságokat és közönségkedvenceket is vetítenek a pénteken kezdődő Művészteke Völgyében immár két helyszínen is.

Rekordszámú magyar világpremier lesz a Locarnói Filmfesztiválon

2018. július 12.

Meghívást kapott Milorad Krstić animációja, a Ruben Brandt, a gyűjtő, Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Tegnap és Zurbó Dorottya első önálló rendezése, a Könnyű leckék is.

Novemberben kerül mozikba a Ruben Brandt, a gyűjtő

2018. június 08.

Már most indul a műkincsek utáni hajsza és egy kis hőlégballonozás.

Befejeződött az Éden forgatása

2018. május 30.

A magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készülő alkotás egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él.

Magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját

2018. május 22.

Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Ismét cégfelvásárlásra készül az Est Media

2 napja

Indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett az Est Media Nyrt. a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. többségi üzletrészére.