Összevonják a közmédiumokat az EBU tagságért?

2012. május 23.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke a napokban találkozott Ingrid Deltenrével, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU – European Broadcasting Union) főigazgatójával.

Gazdaságilag szivatnák a Klubrádiót?

2012. május 15.

Hétfő éjszaka fogadta el az Országgyűlés a médiatörvény változtatásait. Tízmilliókat követelhet a Médiatanács a rádiótól.

Médiatörvény: benyújtották a módosítási javaslatot

2012. május 14.

Az Alkotmánybíróság decemberi határozatának megfelelően csütörtökön beterjesztette a médiaszabályozás módosítására irányuló javaslatát a közigazgatási és igazságügyi miniszter.

A médiatörvény több pontjának megsemmisítését kéri az ombudsman

2012. május 08.

Szabó Máté szerint a belső szabályozási ellentmondások a szabadságjogok szempontjából is aggályosak.

Lengyel tiltakozás a médiatörvény ellen

2012. május 07.

Olyan módosítást terveznek a lengyel médiatörvényben, ami egységes ellenállásba ütközik a helyi lapok részéről.

Hatósági eljárás az üvöltő reklámok miatt

2012. április 19.

Öt csatorna ellen indít eljárást az NMHH Médiatanácsa, októberi vizsgálódásuk nyomán. Vannak visszaesők.

A zselé esete a tölgyfaasztallal

2012. március 29.

A Médiapiac & Kutatás 2012 konferencián kerekasztalozva Weyer Balázs megismételte a rádióműsorunkban korábban elmondottakat: a szerkesztőségekre ereszkedő nyomásról mindkét fél tehet. Íme a korábbi interjú írásos összefoglalója, mert - sajnos - az ott elhangzottak különösen aktuálisak mostanság.

Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia: ez történt az első napon

2012. március 21.

Élőben követtük a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia első napjának eseményeit. A délelőtt folyamán kiderült: a médiacégek vezetői rendkívül őszintén állnak a jelen helyzethez (persze muszáj is). Az első tartalmi blokk címszavakban: innováció, kooperáció, diverzifikáció, koncentráció, edukáció. Délután az MRSZ bemutatta a 2011-es reklámtortát, amely idéntől net-net számokat tartalmaz. Így a 151,474 milliárdos szám nem vethető össze a 2010-es adatokkal. Nőtt a közterület, a rádió, az online. A záró blokk kerekasztalai média-ügynökség-ügyfél viszonyával foglalkoztak, és itt is a kooperáció volt a legerősebb hívószó. A médiajog kerekasztal legerősebb gondolata tán az volt, hogy minden sarunkat azért ne kenjük a médiatörvényre.

Weyer Balázs

2012. február 16.

A Médiapiac január 30-i adásában Weyer Balázzsal beszélgettünk a 90.9 Jazzy Rádióban.

Honlap indult a médiaszabályozásról

2012. február 08.

A site-ot az NMHH Médiatanácsa indította, magyar és angol nyelven érhető el. A médiaszabályozást és a sajtószabadságot követnék figyelemmel.

Változtat a hírműsorán a TV2

2019. július 19.

A médiatörvény vátlozására reagálva a TV2 új hírműsor bevezetését tervezi - írja a Sorozatwiki.

Betartják-e a médiatörvény reklámszabályait?

2016. február 10.

Az ÖRT elkészítette a 2015. évre vonatkozó társszabályozási beszámolóját. Panasz nem érkezett a sajtó-, valamint a lekérhető médiatartalomra vonatkozóan, a reklámszabályok betartását monitoringgal ellenőrizte a testület.