NMHH: Tíz dolog, amire érdemes figyelni mobiltelefon vásárlásakor

2020. december 11.

Már nem pusztán telefonálásra használják az idősebbek a mobiltelefont: a pandémia következtében leginkább a kapcsolattartásban felbecsülhetetlen egy megbízható készülék.

Globálisan 1,3 százalékkal csökkentek az okostelefon-eladások a harmadik negyedévben

2020. november 03.

Az Apple értékesítése 10,6 százalékkal csökket, ezzel a negyedik helyre szorult a Samsunk, a Huawei és a Xiaomi után az IDC adatai szerint.

Társadalmi előítéletek akadályozzák a lányok mobiltelefonhoz való hozzáférését

Társadalmi előítéletek akadályozzák a lányok mobiltelefonhoz való hozzáférését

2018. október 11.
A Girl Effect és a Vodafone Alapítvány megbízásából készült tanulmány 25 országban, többek között Indiában, Tanzániában, Dél-Afrikában, Nigériában és Bangladesben mérte fel a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányok mobiltelefonhoz való hozzáférését. A tanulmányból kiderül, hogy sok fejlődő országban a lányok mobiltelefonhoz való hozzáférése és mobilhasználata drasztikus mértékben alacsonyabb, mint a fiúké. A lányok titokban osztanak meg és vesznek kölcsön mobiltelefonokat, ami aránytalanul magas veszélynek teszi ki őket. A Girl Effect és a Vodafone Alapítvány ezért felhívást intéz a technológiai közösségek felé azzal a céllal, hogy előmozdítsa olyan mobiltermékek és -szolgáltatások tervezését, amelyek segítik a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányokat.
Szelfik vs. ételfotók

Szelfik vs. ételfotók

2018. október 08.
Az elmúlt évek során mobiltelefonunk egyre többet kínál, és az új funkciók sora mellett néha háttérbe szorul, hogy eredetileg mire is találták ki a készüléket. Az LG legújabb felmérése szerint a mobil eredeti funkciói hivatalosan is háttérbe szorultak: többet használjuk fotózásra, mint telefonálásra a készüléket.
Trendek a mobileszközök piacán

Trendek a mobileszközök piacán

2018. április 04.
A Gemius ebben az évben is felmérte a mobileszközök felhasználóinak szokásait a gemiusMobileTracking kutatás keretein belül. A tanulmány részletes képet fest arról, hogy a magyar internetező lakosság mit és hogyan fogyaszt okostelefonon, táblagépen és egyéb okoseszközökön.

Többen használnak majd mobiltelefont, mint bankszámlát

2017. február 24.

A Cisco előrejelzése szerint négy év múlva a kelet-közép európai régió lakosságának 83%-a mobilfelhasználó lesz.

Már híreket, zenét és filmet is mobilon fogyasztunk

Már híreket, zenét és filmet is mobilon fogyasztunk

2017. január 25.
Az okostelefonok minden más eszközt pótolni tudnak: a hírek, cikkek olvasása és a zenehallgatás mellett már nemcsak rövid videókat, hanem filmeket is nézünk rajtuk. Mindezekhez pedig a telefonra töltött fájlok helyett egyre inkább veszünk igénybe online lehetőségeket.

Ügyfélszolgálati központot nyitott a Huawei

2017. január 20.

A vállalat szerviz szolgáltatásai minden 30 ezer fő feletti településen elérhetővé váltak.

Mobiltelefonon értesít a sarki bolt, ha akció van

2016. december 07.

Leading Data néven új vállalati szolgáltatáscsomagot indított a Magyar Telekom.

Karácsonyi Telenor-felmérés

Karácsonyi Telenor-felmérés

2016. november 21.
És ha már kikutatták, a szolgáltató ennek megfelelően kínál készülékeket és csomagokat az év végi ünnepi bevásárlószezonra.