Több mint 40 televíziós dokumentumfilm készül az NFI támogatásával

2020. augusztus 11.

Több mint 300 millió forinttal támogatja 41, televíziós bemutatásra készülő dokumentumfilm gyártását a Nemzeti Filmintézet - írja az MTI.

Kezdődik az Eltörölni Frankot! forgatása!

Kezdődik az Eltörölni Frankot! forgatása!

2020. július 30.
Az underground zenei szcéna kiemelkedő tehetsége Filo, azaz Fuchs Benjámin főszereplésével készül a vasfüggöny mögötti szocializmus orwelli csendjébe beilleszkedni képtelen zenészről és a politikai pszichiátriáról Fabricius Gábor első mozifilmje. A főbb szerepekben Bánsági Ildikó, Frenák Pál, Lénárt István, Ladányi Andrea, Székely B. Miklós, Waskovics Andrea, Soós Attila mellett további olyan amatőr karakterek is láthatóak lesznek, mint Peer Krisztián, költő. A film látványtervezője a Tenet, a Dunkirk és a Csillagok között című hollywoodi produkciókkal világhírű Eggert Ketilsson.

Horvát Lili rendező mozifilmjét meghívták a velencei filmfesztiválra

2020. július 24.

Horvát Lili rendező mozifilmjét meghívták a velencei filmfesztiválra: a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre az első magyar film lesz a Giornate degli Autori (Venice Days) versenyprogram történetében - írja az MTI.

Fábri Zoltán UTÓSZEZON című filmjének felújított változata a velencei filmfesztivál válogatásában

2020. július 22.

Az 1966-ban készült rendhagyó holokausztfilm, az UTÓSZEZON felújított változatát tűzi műsorára a szeptember 2-án kezdődő 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Venice Classics programja.

A Feldobott kő újra a cannes-i válogatásban

2020. július 20.

Idén már ötödik alkalommal válogatott be a Nemzeti Filmintézet által restaurált magyar filmklasszikust a cannes-i filmfesztivál „Cannes Classics” című hivatalos programja.

Nyolc filmes hiányszakma képzése indulhat ősszel NFI támogatással

2020. július 09.

Nyolc filmes hiányszakma - felvételvezető, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító - képzése indulhat ősszel a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával.

Filmkritikus kedvenc az Akik maradtak

Filmkritikus kedvenc az Akik maradtak

2020. július 09.
Tóth Barnabás alkotása a filmkritikus zsűri rangos díját nyerte a szófia nemzetközi filmfesztiválon. Az Akik maradtak látványvilágát, mely a szeptemberben elhunyt Rajk László egyik utolsó munkája volt, a nemzetközi zsűri elismerő oklevéllel méltatta.

Szeptemberben újra Budapesti Klasszikus Film Maraton

2020. június 19.

A Nemzeti Filmintézet immár negyedik alkalommal 2020. szeptember 22-28. között rendezi meg a főváros legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját, a Budapesti Klasszikus Film Maratont.

Az NFI kihirdette az Inkubátor Program nyerteseit

2020. április 30.

Kiválasztotta a szakmai zsűri a Nemzeti Filmintézet fiatal alkotókat támogató Inkubátor Programjának nyerteseit: Baranyi Benő, Csoma Sándor, Miklós Ádám, Moldovai Katalin és Szabó Mátyás készítheti el első mozifilmjét.

A Nemzeti Filmintézet vígjátékokkal ünnepli a Magyar Film Napját

2020. április 29.

A Nemzeti Filmintézet nyolc évtized húsz felejthetetlen magyar vígjátékát teszi ingyenesen elérhetővé online 10 napon át a Magyar Film Napja alkalmából április 30-án.

A Feldobott kő újra a cannes-i válogatásban

2020. július 20.

Idén már ötödik alkalommal válogatott be a Nemzeti Filmintézet által restaurált magyar filmklasszikust a cannes-i filmfesztivál „Cannes Classics” című hivatalos programja.