Kis csökkenés az online piacon

2012. szeptember 05.

Második alkalommal publikálta a NORI indexet az IAB médiaszekciója.

Fókuszban a digitális földfelszíni platform: kistévéből nagytévé?

2012. június 13.

A PwC a digitális földfelszíni platform üzleti értékét vizsgálta az Antenna Hungária és a Médiapiac közös rendezvényén. Sere Péter többek között felvázolta, hol húzódhat a határ kis- és nagytévé között, s milyen közönségarány mellett válik a hirdetők számára annyira vonzóvá egy csatorna, hogy az a reklámpiacon is jelentős játékos legyen. Utóbbi paramétereknek jelenleg két tévé felel meg, de néhány szereplőnek még gondolkodni valót adhat a képlet. Nem mindegy a terjesztési mix sem.

A válság ellenére is nőhet a médiapiac

2011. november 23.

A PwC becslése szerint 2015-ig évente átlagosan kicsit több mint 6 százalékkval bővülhet a magyar médiapiaci költés, ami meghaladja a globális átlagot. A költések szerkezete több szempontból is változik. Egyfelől az internet átveszi a vezető helyet a televíziótól, másfelől a reklámpiaci bevételek súlya csökken, az előfizetés jellegűeké pedig nő. Szintén jelentősen megugrik a digitális bevételek aránya a nem digitális szegmenssel szemben.

Üzletfejlesztési vezető lett az HBO-nál Koltai Péter

2011. július 12.

A szakember ezt megelőzően az Origo televíziós üzletágát irányította.

A kényelem, a minőség és az élmény nyitja ki a pénztárcákat

2011. június 15.

A PwC friss becslése szerint 2015-re a fogyasztók 1,9 billiárd dollárt költhetnek médiára és szórakoztató tartalmakra. Jelenleg a digitális platformok e költésekből 26 százalékot hasítanak ki, ám ez az arány néhány éven belül 34 százalék lehet. Az iparágban azok a cégek teszik jól, amelyek kellő energiát fektetnek a változó fogyasztói igények megértésére és lekövetésére - áll a kutatásban.

Hová tűntek milliárdok a magyar online piacról?

2011. február 02.

Egy birtokunkba jutott információ szerint a PwC 2010-ben net-net 12,5 milliárd körülire becsülte az online piac nagyságát. Bár nem teljes az adatsor, de így is milliárdok hiányoznak a korábbi kommunikációhoz képest.