Ki felelős az oldalakon elhelyezett linkekért?

2016. szeptember 21.

Az Európai Unió Bírósága 2016. szeptember elején meghozott döntésével tovább árnyalta a „nyilvánossághoz közvetítés” fogalmát az internet világában.

Hogyan védekezzünk a freebooting ellen?

2016. augusztus 24.

A marketing célból készült videók értéket képviselnek, komoly alkotómunka eredményeképpen jönnek létre, így ellopásuk, illetéktelen felhasználásuk komoly bevételkiesést és egyéb sérelmeket okozhat a tulajdonosuknak.

Hogyan használhatjuk jogszerűen a Pinterest képeket és a YouTube videókat?

Hogyan használhatjuk jogszerűen a Pinterest képeket és a YouTube videókat?

2016. július 19.
Ma már elképzelhetetlen egy magára valamit is adó webáruház vagy céges honlap képek, videók nélkül. Ezeket a tartalmakat azonban nagyon költséges és időigényes egyedileg előállítani, ezért sokan az egyszerűbbnek és olcsóbbnak tűnő utat választják: Pinterestről, YouTube-ról töltenek le, illetve vesznek át képeket, videókat, hogy honlapjukat színesítsék. Ezek felhasználása azonban rejt magában nem várt jogi veszélyeket – hívta fel a figyelmet dr. Halász Kristóf, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda e-kereskedelemmel foglalkozó szakértője.

A Google a kalózkodás ellen

2016. július 14.

A YouTube Content ID rendszerén keresztül már 2 milliárd dollárt fizettek ki a jogtulajdonosoknak és az online kalózkodás elleni technológiát is fejlesztik.

Az EP nem korlátozza a „panorámaszabadságot″

2015. július 10.

A szerzői jogi reform számos témát érintene, köztük a digitális terjesztés utáni jogdíjakat, valamint egyes tartalmak elérésének területi korlátozásait is.

Nyolcezer szerzőnek fizetett az Artisjus

2014. június 17.

Az üres hordozó jogdíjakat fizette ki hétfőn a jogkezelő szervezet.

Határokon átnyúló engedélyek online zeneszolgáltatók számára

2014. február 04.

Az irányelvtervezet értelmében az online zeneszolgáltatók egyszerűbben kaphatnak majd engedélyt arra, hogy több országban is letölthető legyen az általuk szolgáltatott zenei tartalom.

Saját videóportált indít az ORF

2013. november 08.

Az osztrák közmédia reklámokból, előfizetésekből és egyszeri visszakeresési díjakból finanszírozná a szolgáltatást.

Catch-up függőség

2013. március 12.

Alaposan átalakíthatja a kontinens catch-up portáljainak piacát az a döntés, amelyet a napokban hozott meg az Európai Bíróság.

RTL: szerzői jogot sértett az MSZP

2013. március 04.

A párt Magyarország ma címmel töltött fel új filmet a YouTube-ra. A csatorna szerint nem kértek engedélyt műsorrészleteik felhasználására.

Igen a reklám önszabályozás és a CSR kapcsolatára

2020. február 12.

Lehet-e társadalmi felelősségvállalásról beszélni egy cég esetében, ha számos területet, például a gyártást, kereskedelmet és a HR-t érinti, de nem terjed ki az etikus reklámozásra?

Új csatornák a UPC Directnél

2020. február 12.

A tavaly novemberben bevezetett UPC Direct Now applikációban pedig már az RTL Klub HD is megtalálható lesz.