Nyílt levelet írtak a színházi és filmes szakma kiválóságai

2020. július 02.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében írtak levelet a színházművészet és a filmművészet jeles képviselői az Országgyűlésnek.

A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete szolidaritást vállal a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel

2020. június 15.

Az alkotás szabadsága számukra a legnagyobb érték, s a művészeteket oktatni is csak ebben a szellemben lehet, ezért egy művészeti oktatási intézmény mindig független és szabad kell maradjon - írják.

Élőben játszik otthonából Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter

2020. május 29.

A „Madách Színház élőben az Ön otthonában” című internetes előadássorozat keretein belül az intézmény két vadonatúj darabbal lepi meg a közönséget, melyeket a színészek a saját otthonaikban adnak elő élőben.

Új előadáshoz keres workshop-résztvevőket az Örkény Színház

2020. május 15.

A jelentkezéseket május 19-ig várják.

Az igazság útján

Az igazság útján

2020. május 14.
Némi túlzással azt írhatnám, mint tűz és víz. Nagy Zsolt hevessége, Tenki Réka visszafogottsága akár még feloldhatatlan ellentétet is szülhetne közöttük. Ám ez koránt sincs így. Ráadásul vannak tulajdonságok, amelyek mindkettőjükre jellemzőek: természetesek, heves igazságérzetűek. Különleges helyet foglalnak el egymás életében. Ez könnyítette meg a közös munkát is, amikor eljátszották a tabudöntögető magyar thrillersorozat, a Mellékhatás főszerepeit.

Ma Perelj, Uram!, csütörtökön A fösvény

2020. május 05.

Folytatódik a Vörösmarty Színház online vetítés sorozata a Facebookon.

Csőre Gábor: „Úgy élek, mint a norvég nyugdíjasok”

Csőre Gábor: „Úgy élek, mint a norvég nyugdíjasok”

Boros Norina 2020. május 04.
Az egyetem utáni gyakorlat idejét is beleszámolva 1995 óta, 25 éve a Vígszínház tagja. Direkt választottam interjúalanyomnak Csőre Gábort, mert a színházban kollégák vagyunk. Az interjú előtt eldöntöttem, hogy nem a színház helyzetéről és a körülötte lévő felhajtásról fogom kérdezni, hisz ez fájó pont most mindannyiunk számára. A színházak a koronavírus-járvány miatt március 11-e óta nem játszanak. Hogy kollégák maradunk-e? Sok más kérdés mellett erre is választ adott. Interjú egy sok lábon álló színésszel a karanténban.
Szavak a képekben

Szavak a képekben

2020. május 04.
Harminc évig volt a Film Színház Muzsika fotográfusa, a művészvilág képviselőiről készült sok felvétele több mint sztárfotó, drámai erejű portré. Az igazi ismertséget mégsem ezek, hanem azon sorozatai hozták meg számára, amelyek megrendelés nélkül készültek: a cigányokról, bányászbrigádokról, zsidókról. A Kossuth-díjas Féner Tamás számára mindig a fotó verbalizálható része volt a fontos. Meggyőződése, hogy az alkotásokat el kell olvasni.

Kortárs irodalmi művek felolvasására tett közzé felhívást a Petőfi Irodalmi Múzeum

2020. április 20.

Kortárs irodalmi művek felolvasására tett közzé felhívást a Petőfi Irodalmi Múzeum, az intézmény a Hangoskönyvek című projektjéhez gyakorlattal rendelkező előadóművészeket keres - írja az MTI.

Online előadásokkal várja a nézőket a kecskeméti színház

2020. április 18.

Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított online közvetítéssorozatot a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház - írja az MTI.