Ókori hajócsodák a DoQ-n

Ókori hajócsodák a DoQ-n

2017. április 06.

A manapság gazdasági, katonai, kereskedelmi és turisztikai szempontból elengedhetetlen szállítóeszközök körülbelül 2500 éves „evolúció” eredményei, létezésüket többek között az ókori görögök kreativitásának köszönhetik. A görög hajóépítészet kezdeteiről és Arkhimédész zseniális hajózási találmányáról szól április 8-án, 21.00 órától a DoQ Honnan származik? című műsora.

Hányan voltak a 300-ak?

Hányan voltak a 300-ak?

2017. február 09.

A DoQ-n február 11-én debütáló A legendás 300 című műsor újra bemutatja a csatát, miközben szakértők kommentálják a spártai és perzsa harcosok történetét, taktikáját és az aktuális politikai helyzetet.

Érdekességek az alkoholtilalom időszakából

Érdekességek az alkoholtilalom időszakából

2016. november 03.

Miután 1919-ben bevezették az USA-ban a szesztilalmat, új korszak kezdődött az amerikaiak életében, amely a józan életmód helyett a törvény kijátszásáról és a kiskapuk kereséséről szólt. A maffia és a korrupció mellett ennek az időszaknak a terméke a bohém jazz-kultúra is.

Szigorúan bizalmas történetek a DoQ-n

Szigorúan bizalmas történetek a DoQ-n

2016. augusztus 23.

A XX. század második felében zajló hidegháborús kémkedések eseményei a mai napig hatással vannak történelmünkre. A DoQ csütörtökön 22 órától induló új sorozatában megismertetőek azok a szövevényes történetetek, amelyek meghatározzák napjainkat.

Rejtélyek nyomában a DoQ

Rejtélyek nyomában a DoQ

2016. július 21.

A DoQ tematikus nappal érkezik július 24-én, hogy fényt derítsen a történelem során elhomályosult titkokra, köztük Radzsedef fáraó elveszett piramisára.

A fegyverek története a DoQ csatornán

A fegyverek története a DoQ csatornán

2016. július 12.

A DoQ csatorna 34 epizódos A fegyverek története című sorozata szerdánként 21:05-től bemutatja a hírhedt fegyverek feltalálóit - Samuel Colt, Richard Jordan Gatling, Oliver Winchester, Mihail Kalasnyikov, Eugene Stoner - és háttértörténetüket is.

A Pilvax egykori portása után indul a virtuális nyomozás

2016. március 16.

A Mistory applikáció 2014-ben született meg. Az idei nemzeti ünnepre készített történet azt a kevésbé ismert momentumot ragadja meg, amikor a Nemzeti Múzeum portása beengedte Petőfiéket a hátsó kapun, és ezzel segítette a történelmi események további kibontakozását.

A Viasat History a Múzeumok Éjszakáján

A Viasat History a Múzeumok Éjszakáján

2015. június 22.

A Múzeumok Éjszakája aktívan látogatott családi program, változatos lehetőségeket kínál egy-egy releváns márka megjelenéséhez. A Viasat History történetében már hagyománynak számít a kitelepülés: tavaly a Szépművészeti Múzeum előtt rendeztek közösségi festést, az azt megelőző évben pedig egyiptomi hangulatú programokkal várták az eseményre kilátogatókat.

Államcsínyek a DoQ-n

2017. április 24.

Az április 22-én debütáló Valódi Harcosok című dokumentumfilmből megismerhetjük a világtörténelem leghíresebb állam elleni összeesküvéseit.

Hódítók a DoQ-n

2017. március 28.

A világ öt nagy hadvezére március 29-én a DoQ A hódítók című sorozatpremierjében éled újra.