2010. 5-6. szám | Elektronikus média

Robbanás előtt az okostelefon-piac?

Többen, többféle módon, több helyzetben fogják használni Cím: Robbanás előtt az okostelefon-piac?

Egy friss kutatás szerint – a tengerentúlhoz hasonlóan – hamarosan Magyarországon is erősödhet az okostelefon-piac. A szolgáltatók úgy vélik, ezt elősegítheti, hogy egyes készülékek megfizethetőek lesznek a szélesebb közönség számára is. Ezzel együtt változhatnak a fogyasztók szokásai, aki már nem csak a klasszikus telefonos szolgáltatásokra fogják használni a készülékeket.

Tíz-egynéhány éve még fel sem tűnt, ha nincs a zsebben a mobiltelefon, az átlagpolgár simán megvolt nélküle. Ma már – némi túlzással – „félembernek” érezheti magát az, aki otthon felejtette, vagy elhagyta a kis eszközét, hiszen ebben tárolja az ismerősök, üzletfelek telefonszámát, buszon, villamoson, kocsiban ezen keresztül kommunikál, és olykor még a legfontosabb napi híreket is ezt igénybe véve fogyasztja.

Az Ipsos egyik legújabb vizsgálata szerint, igazodva a világtrendhez, a hazai vásárlók még inkább ragaszkodni fognak a mobilokhoz, azon belül is az új generációs, érintőkijelzős telefonokhoz. Vagy ahogy széles körben nevezik: az okostelefonokhoz.

A kutatás szerint a legfejlettebb piacokon – például az Egyesült Államokban – előreláthatóan öt éven belül az összes eladott mobil okostelefon lesz. Szintén öt éven belül várható, hogy többen fognak a világon mobilon internetezni, mint számítógépen. Ehhez az egyre gyorsabban terjedő okostelefonok adják az alapokat. Már 2009 végén új korszak kezdődött a mobilkommunikációban: globális szinten a mobil-adatforgalom meghaladta a hangátvitel forgalmát. A 400 millió mobil-szélessávú előfizetés jelenleg nagyobb adatforgalmat generál havi szinten, mint a világ 4,6 milliárd mobil-előfizetőjének összes beszélgetése.

A dolgozat szerint Magyarországon egyelőre mintegy száz-kétszázezer embernek van csúcskategóriás okostelefonja (például iPhone, Android-készülékek, Blackberry, HTC), hamarosan azonban nálunk is bekövetkezhet a robbanás. A hazai mobilozók közel 40 százaléka saját bevallása szerint érintőkijelzős telefont választ majd következő készülékének, ha teheti.

Megkérdeztük a mobilszolgáltatókat is, ők hogyan látják a piaci trendet. „A Pannon várakozásai alapján ugrásszerűen nőni fog a 3G/HSDPA képes készülékek értékesítése, aminek előrelátható következménye az okostelefonok növekvő térnyerése. Okostelefon, avagy smartphone minden olyan mobiltelefon, amelynek saját operációs rendszere van – tudtuk meg a Pannon GSM Távközlési Zrt. sajtóosztályától. – Idáig az érintőképernyős készülékek szinte kivétel nélkül okostelefonoknak számítottak, illetve ami smartphone volt, az érintőképernyővel rendelkezett. Ezek leginkább nagyon drága üzleti készülékek voltak. Mára ez jelentős mértékben változott, hiszen mind elterjedtebbek az érintőképernyős készülékek, egyre jobb és olcsóbb a technológia, így ezek az okostelefonok a közép- és alacsony árkategóriába is be tudnak kerülni.”

„Az okostelefonok iránti igény a többi Vodafone-országhoz hasonlóan Magyarországon is megjelent az elmúlt időszakban annak ellenére, hogy ezek magasabb árkategóriába tartozó készülékek. Jó hír viszont, hogy ha a ma kapható okostelefonokat összehasonlítjuk az egy évvel ezelőttiekkel, kedvező változást látunk. Több gyártó készülékportfóliója is jelentősen bővült, sőt a középső árkategóriában is megfelelő választékot találunk ma már” – mondta Hüseyin Ipiv, a Vodafone Magyarország termináligazgatója.

„Mostanra komoly lefedettség épült ki a mobil-szélessávhoz, a T-Mobile hálózata például az ország területének 74 százalékát lefedi. Emellett számtalan mobilalkalmazás és -szolgáltatás jelent meg a piacon. Ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az igény az okostelefonokra, amelyekkel nagyszerűen kihasználhatók a jó minőségű, gyors hálózat előnyei, és igazi élményt nyújt például az internetezés. A készülékek ára jelentősen csökkent az elmúlt esztendő második felében, illetve az idei első negyedévben, ami azt jelenti, hogy esetenként a középkategóriás készülékek árszintjén is lehet már okostelefonokat kapni. Az áreséssel újabb vásárlói kör számára nyílt lehetőség” – adott rövid választ a T-Mobile sajtóosztálya.

A szolgáltatók tehát osztják az Ipsos pozitív várakozásait. A kutatási anyag azt is leszögezi, hogy a magyarok többsége a mobilját ma még a klasszikus módon használja, tehát beszélgetésre, SMS-írásra, ébresztésre, számolásra, naptárként. Az okostelefonokra jellemző alkalmazásmódok (böngészés, hírolvasás, levelezés, applikációk letöltése, könyvolvasás, RSS, blogolás) még nem terjedtek el. E lehetőségekkel jelenleg csupán honfitársaink kevesebb mint tíz százaléka él heti rendszerességgel. Az újfajta készülékek száma gyarapodásával azonban az általuk kínált és elérhető újabb alkalmazások is teret nyerhetnek. Megsokszorozódhatnak majd a telefonnal végezhető tevékenységek, így a mobil aktív használatával töltött idő növekedésére lehet számítani. Egyre többen, egyre többféle módon és egyre több helyzetben fogják a mobilkészülékeket igénybe venni.

Hüseyn Ipiv azt fejtegette, hogy az okostelefon számos felhasználói csoport számára fontos, kortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül. „Az első okostelefon-használók nálunk természetesen a számítógépen rendszeresen internetezők közül kerültek ki, és eleinte ugyanazokat a szolgáltatásokat, alkalmazásokat vették igénybe – mondta. – Vannak azonban országok, különösen a fejlődő piacokon, ahol a mobil hozzáférés az elsődleges elérési út a fogyasztók tömegei számára az internet világához és ezen keresztül a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz.”

A T-Mobile szerint a ma etalonnak tekinthető iPhone sikerének az a titka, hogy felhasználóbarát. A cég szerint nincs még egy olyan készülék a piacon, mint ez, amelyet internetezésre, levelezésre a tulajdonosok 97 százaléka vesz igénybe, akik körében az applikációk letöltése is rendkívül népszerű. Az iPhone-t birtoklók az említett szolgáltatások mellett egyébként telefonálásra is hosszabb ideig használják készüléküket.

Az okostelefonok közkedveltsége – Pintér Róbert, az Ipsos online stratégiai igazgatója szerint – általában abból is fakadhat, hogy az ilyen készülékek egyszerre jelentenek életérzést, státusszimbólumot, hobbit és a mindennapi élethez elengedhetetlen eszközt.

 

Mitől okos?

Szépen hangzik, hogy okostelefon, de nem árt tisztázni, mitől okos. Nagyon leegyszerűsítve a smartphone-ok olyan funkciókat és alkalmazásokat nyújtanak, amelyek túlmutatnak a hang- és az SMS szolgáltatások világán. Azon túl, hogy hozzáférünk e-mailjeinkhez, keresgélhetünk az internetes hírportálokon, képeket, zenéket, filmeket tárolhatunk, alkalmazások tömegéből választhatjuk ki és tölthetjük le a nekünk megfelelőt. A mobiltelefonunkon tárolt kapcsolatok adatait és az egyéb tartalmakat szinkronizálhatjuk asztali számítógépünkkel, laptopunkkal. További érdekes és hasznos szolgáltatási terület a navigáció: bizonyos készülékeken ma már folyamatosan frissülő térképet, sőt GPS-re (mobil helymeghatározásra) épülő navigációs szolgáltatást is használhatunk. Az okostelefonok mobil multimédia-készülékként is funkcionálnak, amelyen mindig velünk lehetnek kedvenc fényképeink, videóink, így külön médialejátszóra sincs már szükségünk. Az okostelefonok a fiatalabb ügyfelek körében a közösségi és kommunikációs portálok (Facebook, Twitter stb.) elérésének eszközei is, míg a vállalati szegmensben inkább a speciális alkalmazások iránti fokozódó igény erősíti az elterjedésüket. Ahhoz, hogy ez mind megvalósulhasson, speciális operációs rendszer fut ezeken a készülékeken, amilyen például az Android, a Symbian vagy a Windows Mobile.

 

Szerző: Raffai Ferenc

Elindul a Budapest Kertmozi

1 napja

A megmozdulás elsődleges célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése.

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

2 napja

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

2 napja

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.

Még nagyobb tévé?

2 napja

Az átlagos méret az elmúlt öt évben 40-ről közel 48 colosra nőtt , ez pedig a magyar otthonokban is meglátszik.