Akkreditált képzésként folytatja a TV2 Akadémia

Akkreditált képzésként folytatja a TV2 Akadémia
2020. október 21.

A televíziós szakterületre koncentráló képzés így államilag elismert felnőttképzéssé válik. A 2021-ben végző évfolyam új struktúrával és a tévés szakma kiemelkedő szakembereivel kezdte meg tanulmányait.

Frissdiplomásokkal versenyeznek a kismamák a munkaerőpiacon

Frissdiplomásokkal versenyeznek a kismamák a munkaerőpiacon
2020. szeptember 10.

Ma Magyarországon a foglalkoztatottság jóval nagyobb a férfiak, mint a nők körében, a fiatal nők – beleértve a kismamákat is – továbbra is kevésbé mobilisek a munkavállalás terén, mint a férfiak. A kismamákat, kisgyermekes anyukákat hagyományosan nem szokás a munkakereső fiatalok közé sorolni, a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programjának új kutatásából viszont kiderült: sokszor hasonló kérdésekkel és problémákkal küzdenek, mint pályakezdő vagy frissdiplomás társaik. De mi motiválja őket az álláskeresésben, és hogyan lehet nekik segíteni, hogy a számukra leginkább ideális állást találják meg a gyermeknevelés mellett is? Erre keresték a választ a Medián és a Kantar Hoffmann kutatásai.

Keresztfélév és roham a felnőttképzésban

2020. december 16.

Most is a gazdasági és műszaki szakok vonzották a legtöbb érdeklődőt, a legtöbben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre (BME) jelentkeztek - írja a Magyar Nemzet.

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

2020. december 2.

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások, bemutatók és interaktív programok várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.