A Budapesti Corvinus Egyetemen található keresztféléves mesterszakok nem csupán toplistás reputációval rendelkeznek: a legizgalmasabb pozíciók e szakok elvégzése után szerezhetők meg akár itthon, akár külföldön.

A BCE Kelet-európai viszonylatban top 10-es, világviszonylatban pedig top 100-as mesterszakokkal is rendelkezik, 5 kontinensen több mint 300 partnerintézmény vár diákjaira tanulási vagy gyakorlatszerzési lehetőségként. A corvinusos mesterszakos képzések pedig már magukban hordoznak egyfajta izgalmat: gyors gyakorlati beépülés, valós vállalati projektek és a kettősdiploma-program lehetősége, viszont a mesterszakok után megszerezhető pozíciók még több kihívással rendelkeznek.

A Financial Times és a Vezetés és szervezés

A vállalatok nagyjai innen kerülnek ki: akár belső munkatársként, akár külső tanácsadóként, mint üzletfejlesztő, stratégiai elemző, professzionális projektvezető, folyamatmenedzser vagy HR-szakértő.

Ezt a képzést Magyarországon egyedüliként válogatta be a Financial Times a 100 legjobb menedzsment mesterszak toplistájának tagjai közé.

Az oktatásban itt is fontos szerepet játszanak a valós vállalati projektek és ezen a szakon is lehetőség van a CEMS nemzetközi képzésében, vagy a Passaui Egyetem kettősdiploma programjában részt venni.

CFO, Trend forecast, krízis-, és kockázatkezelés

A Corvinus Ellátásilánc-menedzsment mesterszak – ami a best-masters.com listája szerint a világ 72. legjobb ellátásilánc-menedzsment szakja – széleskörű elhelyezkedési lehetőséget kínál: nagyvállalatoknál, kis- és középvállalkozásoknál folyamatfejlesztőként, készletgazdálkodási vezetőként, supply chain plannerként, vagy akár kereslettervezőként is elhelyezkedhetsz – piaci trendek előrejelzését készítheted el matematikai modellek segítségével - írja az egyetem leendő hallgatóinak.

A BCE-n található Pénzügy mesterszak az ország legjobb pénzügyi szakja: a best-masters.com ranglistája szerint Kelet-Európa 10. legjobbja a pénzügyi mesterszakok közt . A végzett hallgatók befektetéselemzőként, kockázatkezelőként vagy kríziskezelőként helyezkedhetnek el bankoknál, pénzintézeteknél, állami szerveknél.

A képzés során pedig olyan nagy cégekkel működhetnek együtt a diákok, mint a Deloitte, a Citibank vagy a Morgan Stanley.

A nemzetközi üzleti szféra és annak vezető pozícióinak nagyjai, mint pl. a Chief Financial Officer (aki a vállalat pénzügyeiért felel), a Számvitel szakról érkeznek. Ezen a mesterszakon van lehetőség duális képzésben is részt venni, ahol az egyetem kiemelt partnerei az Ernst&Young, a KPMG, a PWC és a Deloitte. Ehhez hasonló a nemzetközi adózás mesterszak, ami Magyarországon csak a Corvinus Egyetemen érhető el, és a nemzetközi adótanácsadó cégek kompetenciáihoz igazodik.

A vállalkozás és a márkaépítés szépségei

A marketing mesterszakon mindent oktatnak, ami a fogyasztókkal kapcsolatos: hogyan gondolkoznak, mit értenek fogyasztói élmény alatt és a big data, illetve az adatvizualizáció sajátosságait is megtanulhatják a diákok. A hallgatók elhelyezkedhetnek márkamenedzserként, médiatervezőként vagy insight kutatóként feltárhatják a fogyasztók gondolkodását, illetve a képzés során a hallgatók részt vehetnek céges kurzusokon, többek között a Starschema és a Procter&Gamble közreműködésével, illetve olyan egyedi tárgyakat tanulhatnak, mint a Design és identitás.

A vállalkozásfejlesztés szakról pedig olyan hallgatók kerülnek ki, akik képesek lesznek kis- és középvállalkozást alapítani, vagy üzletfejlesztési, tanácsadói feladatokat ellátni. A szak különlegessége ráadásul, hogy saját szakkollégiummal rendelkezik (Vállalkozásfejlesztési klub) és részvételi lehetőséget biztosít a CEMS diplomaprogramban is.

 

A fenti hét mesterszak közül mindegyik szerepel a BCE keresztféléves mesterképzései közt. A keresztféléves mesterszakokra való jelentkezés határideje 2020. november 15.

 

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

17 órája

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.