A televíziós szakterületre koncentráló képzés így államilag elismert felnőttképzéssé válik. A 2021-ben végző évfolyam új struktúrával és a tévés szakma kiemelkedő szakembereivel kezdte meg tanulmányait.

Megváltozott tanulmányi programmal és immár akkreditált felnőttképzési intézményként kezdte meg idén ősszel a tanévet a TV2 Akadémia, miután a Pest Megyei Kormányhivatal határozatban erősítette meg a TV2 Média Csoport Zrt. által nyújtott képzés hivatalos működését. A TV2 Akadémia része a Felnőttképzési Adaszolgáltatási Rendszernek is, amely szigorú adatszolgáltatással jár, és amely a magyarországi felnőttképzés színvonalának további emelését szolgálja - olvasható az intézmény keddi közleményében.

A dokumentum emlékeztet: a TV2 Akadémia 2009-ben indította el első képzését, ahol a diákok a TV2-csoport munkatársaitól és külsős óraadó tanároktól tanulhatták meg a szerkesztői és riporteri munka titkait. Mint írják, az akadémia legfőbb célja olyan televíziós szakemberek képzése, akik az iskola elvégzése után bármilyen televíziós munkára vagy produkció levezénylésére alkalmasak lesznek. Mindezek mellett kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a hallgatók hasznos elméleti tudást és gyakorlatot egyaránt szerezzenek a műsorkészítés minden területén.

Az indulás óta közel ezer hallgató végezte el a képzést.

2020 szeptemberétől műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, valamint sportriporteri képzések közül választhatnak a hallgatók - derül ki a közleményből. Mások mellett olyan oktatóktól tanulhatnak, mint Kadlecsek Krisztián műsorvezető, Somogyi Dóra riporter, Váczi Gergő műsorvezető, Kolozsi Ildikó médiaszakember vagy Sipőcz József sportújságíró.

„Hisszük, hogy a televízió képernyőjén olyan szakemberek képesek hitelesen szerepelni, akik maguk is tisztában vannak a televíziós produktumok készítésének fázisaival. Éppen ezért elengedhetetlenül szükséges, hogy a műsorvezetői és szerkesztő-riporteri, illetve a sportriporteri képzés végére hallgatóink megfelelő szinten elsajátítsák, valamint a kurzus végén sikeres vizsgát tegyenek műsorvezetői, illetve alapvető szerkesztő-riporteri ismeretekből egyaránt” – hangsúlyozza a közleményben Kóber Ágnes, a TV2 Akadémia vezetője.

Címkék: tv2 médiaképzés

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2 napja

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.