2017. május 17.

Búcsúzik főszerkesztőjétől a Népszava

A tulajdonos és Németh Péter közös megegyezéssel úgy döntött: a jövőben más irányítja az újságot.

Németh Péter tizenöt éven át irányította az ország legrégebbi napilapját – együtt élt vele jóban, rosszban. Most – hosszú évek anyagi, emberi és politikai/piaci megpróbáltatásai után – a lapnak érdemi jövőképe van. Stabil a tulajdonosi háttere, megújult a külleme, és ami a legfontosabb: tartalmával a hírpiac meghatározó szereplője lett – olvasható a közleményükben.

A Népszava újrapozícionálásának e szakaszában Németh Péter fontos szerepet játszott, a folyamat azonban korántsem ért véget. A jövőben más irányítja az újságot, amelyik a kiadó reményei szerint az ország első számú, mintegy harmincezer példányban eladott napilapja lesz. A döntéssel a tulajdonos, a kiadó és a szerkesztőség egyaránt egyetért.

Mindez nem jelenti azt, hogy Németh Péter – aki május 31-én távozik a lap éléről – magára hagyná a lapot: a jövőben tanácsaival, tiszteletbeli főszerkesztőként segíti. A szerkesztőség munkáját megbízott főszerkesztőként Horváth Gábor jelenlegi felelős szerkesztő irányítja.

Távozik Hornyacsek Zoltán a RAS-tól

16 órája

Az Axel Springernél, később a Ringier Axel Springernél töltött összesen tizenhárom év után Hornyacsek Zoltán kiadóigazgató 2017. október végén elhagyja a kiadóvállalatot és más iparágban folytatja tevékenységét.

Médiacéget alapított Kasza Tibor

2017. október 12.

Saját internetes magazin üzemeltetésére új céget alapított Twn Press Média Kft. néven a közösségi média egyik legnagyobb magyarországi celebe, Kasza Tibor.