2020. augusztus 05.

Főszerkesztőváltás a G7-nél

Augusztustól Váczi István váltja Kasnyik Mártont a G7.hu főszerkesztőjeként. A váltást a G7 társalapítója, Kasnyik Márton kezdeményezte, családi okok miatt.

"Amikor egy közleményben arról beszélnek, hogy valaki családi okok miatt távozik valahonnan, akkor mindenki rögtön arra gondol, hogy ez kamu. Ebben az esetben viszont tényleg erről van szó, a főszerkesztés normális esetben egy 0-24-es, 365 napos munka, és ez éppen annyi idő, amennyit a kisfiammal szeretnék tölteni" – mondta Kasnyik Márton. "Váczi Istvánnal már két éve váltjuk egymást hetente a napi anyagok szerkesztésében, ezért biztosan tudom, hogy jó kezekbe kerül az újság" - tette hozzá.

"Ahogy az újság alapításakor, és pár napja, a támogatói kampányunk elindításakor is írtuk, továbbra is fontosnak gondoljuk, hogy az újságot tényalapon készítsük, cikkeinket saját kutatás, adatgyűjtés és elemzés eredményeire építsük" – mondta Váczi István. Kasnyik Márton egyébként marad a G7-nél újságíróként.

Kasnyik Márton 2017 október – az oldal indulása – óta volt a G7 főszerkesztője, korábban a Napi Gazdaság, az Index, majd a 444 újságírójaként dolgozott. Váczi István 2018 nyarán csatlakozott a szerkesztőséghez felelős szerkesztőként, ő korábban többek között a Figyelő és a Heti Válasz rovatvezetője volt.