2018. december 06.

Három díjjal bizonyít a Philip Morris

Kiemelten családbarát szemlélettel, a munka és a magánélet egyensúlyának előtérbe helyezésével, továbbá megkülönböztetés-mentes munkakörülményekkel érdemelte ki például az Equal Salary tanúsítványt.

Komoly HR-fejlesztések mellett kötelezte el magát a dohányipari cég. A szervezeti innováció nem véletlen: jelenleg történelme legnagyobb üzleti átalakulásán megy keresztül a vállalat. A hosszú távú cél nem kevesebb, minthogy teljesen felhagyjon a hagyományos cigaretták gyártásával, és egy nap kizárólag füstmentes termékeket értékesítsen - írják.

A cég novemberben Magyarországon elsőként kapta meg az Equal Salary tanúsítványt. Ez nem csupán annak biztosítéka, hogy a szervezetben dolgozó nők és férfiak azonos értékű munkáért egyenlő bérezést kapnak, hanem minden más munkafeltétel azonosságát is garantálja. A dohányipari vállalat hazai szervezete abszolút diszkriminációmentesen működik – állapította meg a tanúsítványt kibocsátó svájci alapítvány.

Egy éven át viselheti a cég a szintén nemrégiben elnyert „Családbarát Vállalat 2018” elismerést, amelyet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom adományoz azoknak a gazdasági szereplőknek, amelyek a társadalom családbarát szemléletét erősítik a munka és a magánélet egyensúlyát támogató működésükkel. „Igazán kiemelkedő szakmai teljesítményt az az ember tud nyújtani, akinek kiegyensúlyozottak a munkahelyi, családi körülményei, és elegendő időt tud a szeretteivel tölteni” – fogalmazott Szabados Tamás, a Philip Morris Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalatnál a különleges élethelyzetek sem járhatnak hátrányos megkülönböztetéssel. Ezt bizonyítja, hogy december 3-án nyerte el a cég a „Fogyatékosság-barát Munkahely” cím bronz fokozatát. Az elismerést, amely az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogatja, 2010 óta adományozza a Salva Vita Alapítvány - írják.

„Ezek az intézkedések nem csak a látás-, hallás- és mozgássérülteket, hanem a megváltozott munkaképességű munkavállalók széles körét érinthetik” – hívta fel a figyelmet Kulcsár Géza, a vállalat People & Culture vezetője, hiszen a cégnél hosszú évek óta alapelv, hogy a teljesítmény elismerésében senkit ne érjen semmilyen megkülönböztetés.