2020. augusztus 04.

Kolossváry Balázs a Blikk új főszerkesztője

Gedei Norbert főszerkesztő-helyettesként marad a szerkesztőség csapatában.

Augusztus 4-től visszatér a Blikk főszerkesztői székébe Kolossváry Balázs, aki 2014-2016 között már betöltötte ugyanezt a pozíciót. Gedei Norbert jelenlegi főszerkesztő – aki Kolossváry 2016-os távozása óta töltötte be a Blikk főszerkesztői posztját – szintén a szerkesztőség vezetésének tagja marad: általános főszerkesztő-helyettesként meghatározó szerepe lesz az operatív vezetésben és a Blikk digitális tartalmáért felel majd.

Az új főszerkesztő elsődleges feladata, hogy megóvja a Blikk, mint független médiatermék, immár 20 éve fennálló piaci szerepét, valamint kihasználva a kiadói és szerkesztőségi szinergiákat, tovább erősítse a tartalmat, úgy, hogy a Blikk megőrizze a tőle megszokott szórakoztató és egyben közéleti orgánum jellegét.

„Köszöntöm újra a Blikknél Kolossváry Balázst, aki egy tősgyökeres blikkes kolléga és gyakorlatilag hazatér a márkához. Komoly tapasztalatot mondhat magáénak a bulvár újságírás terén, szakmai sikerei pedig nagyban köszönhetők elhivatottságának és következetes vezetői magatartásának. Hiszem, hogy kiváló párost alkotnak majd Gedei Norberttel, akinek felkészültsége, és a digitális tartalomelőállításban szerzett eddigi tapasztalata szintén megkérdőjelezhetetlen. Rendkívüli feladat Magyarország vezető független napilapjának és meghatározó online termékének szerkesztői vezetése, hiszen a Blikk több mint félmillió print olvasó, és átlagosan mintegy 700 ezer napi online látogató hírforrása. Ismerve a két kollégát, jó kezekben tudhatjuk a szerkesztőséget és olvasóinkat” – nyilatkozta a főszerkesztőváltás kapcsán Kovács Tibor, a Blikket is kiadó Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezetője.

A Népszavához igazolt M. László Ferenc

2020. augusztus 18.

A Magyar Narancs online vezető szerkesztőjének, aki egy időben a Médiapiac főszerkesztője is volt, már meg is jelent írása a napilapban.