2018. október 02.

Kovács Tibor a Lapcom új elnöke

Andreas Merz vezérigazgató saját döntése alapján távozik a Lapcomtól. A szakember a jövőjét nem az üzleti életben folytatja, és családjával a közeljövőben külföldre költözik.

A társaság tulajdonosa házon belül kereste a szakember utódját. Ennek megfelelően októbertől Kovács Tibort nevezte ki a Lapcom vezérigazgatójának - írja a Kreatív.

Az újonnan kinevezett vezető a közlemény szerint két évtizedes felsővezetői tapasztalattal rendelkezik a média területén, öt éve a Lapcom felsővezetésének tagja, ahol eddig a hr- és szervezetfejlesztési feladatok mellett a jogi terület felügyeletét is ellátta, és a jelentősebb projektjeinkben szakértői támogatással segítette a működést. Többször volt a Magyar Lapkiadók Egyesületének is az elnöke - teszik hozzá.

Mint megjegyzik, a Lapcom a magyarországi, azon belül is a vidéki médiapiac egyik fontos és nagy szereplője. Fontos pozíciókkal rendelkezik a nyomtatott sajtóban és az interneten egyaránt, valamint a nyomdai szektorban is. Fizetős nyomtatott termékei között van a Bors napilap, a Délmagyarország című Csongrád megyei és a Kisalföld című Győr-Moson-Sopron megyei napilapok. Digitális területen a kisalfold.hu, a delmagyar.hu és a borsonline.hu híroldalak. A Lapcom két nyomdával is rendelkezik. A Lapcomot 2017-ben vásárolta meg Andy Vajna kormányközeli üzletember, filmügyi kormánybiztos cége.